Η κουλτούρα του καφέ είναι παγκόσμια

καφεςΚάθε λαός δείχνει να απολαμβάνει τον καφέ του με διαφορετικό τρόπο. Άλλοι βιαστικά και άλλοι με τις ώρες, άλλοι ζεστό και άλλοι παγωμένο, άλλοι με προσοχή στην προέλευση των κόκκων και άλλοι προσηλωμένοι σε μία μάρκα.

Ας πάμε μια βόλτα στον κόσμο κρατώντας το φλιτζάνι μας.

Ρώμη

Εκεί όπου όταν λες «καφέ» εννοείς πάντα εσπρέσο και, συνήθως, τον πίνεις όρθιος σε ένα λεπτό. Αλλά ποτέ δεν έπαψε να είναι αγαπημένη συνήθεια η απόλαυση του καφέ στις όμορφες ιστορικές πλατείες. Μικρή τους παραξενιά: κάθε καφές που περιέχει γάλα πρέπει να καταναλώνεται μόνο στο πρωινό.

 

Βιέννη

Η UNESCO συμπεριέλαβε τα βιεννέζικα καφέ στον κατάλογο της «άυλης» πολιτιστικής κληρονομιάς. Οι ντόπιοι τα έχουν εδώ και αιώνες ως τόπους συνάντησης, συζήτησης και ανάγνωσης εφημερίδων. Πάντα συνοδεία καταπληκτικών γλυκών.

 

 Λονδίνο

Όχι, δεν είναι πια το τσάι το Νο1 ρόφημα της πόλης. Τα espresso bars ανοίγουν το ένα μετά το άλλο παντού εδώ και δέκα χρόνια, με τα περισσότερα από αυτά να βρίσκονται στο ανατολικό Λονδίνο.

ΡΕΙΚΙΑΒΙΚ

Ρέικιαβικ

Οποιαδήποτε θερμοκρασία άνω του μηδενός θεωρείται εδώ ζέστη και οι Ισλανδοί αφήνουν το αλκοόλ που τους συντρόφευε τις κρύες χειμωνιάτικες νύχτες για να απολαύσουν τον ήλιο στις πλατείες πίνοντας εσπρέσο και καπουτσίνο.

ΣΙΑΤΛ

Σιάτλ

Και μόνο που εδώ βρίσκεται το πρώτο κατάστημα Starbucks θα έπρεπε να κάνει την πόλη πρωτεύουσα του καφέ. Όμως η σχετική κουλτούρα πάει πολύ πιο πίσω και οι κάτοικοι λένε πως ο καφές κυλούσε στις φλέβες τους από πάντα. Στο κέντρο και στην αγορά όλα τα καφέ σερβίρουν κορυφαία ποιότητα.

Μελβούρνη

Μελβούρνη

Η πόλη αγαπά τόσο πολύ τον καφέ που διοργανώνει ετήσια έκθεση Melbourne International Coffee Expo. Πρώτοι στην προτίμηση των κατοίκων είναι οι λάτε και οι καπουτσίνο.

Άμστερνταμ
Άμστερνταμ

Εδώ Coffee Shop δεν σημαίνει μόνο καφέ, αλλά τα μπαρ που σερβίρουν τσιγάρα που θα ήταν παράνομα σε άλλες χώρες. Τα «κανονικά» καφέ είναι σχεδόν πάντα στιλάτα και μοντέρνα, ο εσπρέσο έχει κυριαρχήσει, ενώ η χαλαρότητα και η απόλαυση με την οποία οι Ολλανδοί αντιμετωπίζουν τη διαδικασία θυμίζει αρκετά τη νότια Ευρώπη.

Θεσσαλονίκη

Θεσσαλονίκη

Ποιος από εμάς δεν έχει απολαύσει τον καφέ του στην παραλιακή λεωφόρο Νίκης ή στην πλατεία Αριστοτέλους; Στην πόλη όπου δεν πίνεις απλώς καφέ, αλλά «νοικιάζεις» τον καναπέ για 3-4 ώρες, ο κρύος φραπέ ή καπουτσίνο είναι το σήμα κατατεθέν της… χαλαρής της ατμόσφαιρας.
Νέα Υόρκη

Νέα Υόρκη

Στην πόλη όπου όλοι τρέχουν γιατί όποιος σταματήσει καταστράφηκε, τα καφέ σπάνια έχουν πολλά τραπέζια αφού οι περισσότεροι τον παίρνουν «στο χέρι» και σπεύδουν στη δουλειά, το μίτινγκ, το μάθημα κ.λπ. Τα μεγάλα καφέ με αυλή είναι μειονότητα – όπως και ο χρόνος, έτσι και ο χώρος στην πόλη είναι υπερπολύτιμος.


fortunegreece

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.