Κατατέθηκε χθες βράδυ η απολύτως λιτή πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος. Φόβοι ότι δεν θα προλάβαιναν πριν το νομοσχέδιο δημοσιευθεί στην ΕτΚ.

syriza-dehΓενικός συναγερμός χτύπησε χθες νωρίς το βράδυ στο γραφείο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, μόλις κυκλοφόρησαν οι φήμες ότι ήταν στις προθέσεις της κυβέρνησης να πάρει

άμεσα (σήμερα το πρωί με άλλα λόγια) την υπογραφή του προέδρου της Δημοκρατίας για το ψηφισθέν πια, νομοσχέδιο της «μικρής ΔΕΗ», γεγονός που θα επέτρεπε τη δημοσιοποίησή του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Ο λόγος προφανής: να μην έχουν το δικαίωμα τα κόμματα της αντιπολίτευσης να καταθέσουν αίτημα για διεξαγωγή συζήτησης στη Βουλή με το ερώτημα για δημοψήφισμα, αφού το Σύνταγμα ρητά αναφέρει ότι η συζήτηση γίνεται για ψηφισθέν νομοσχέδιο και όχι για νόμο του κράτους (όπως δηλαδή θα ήταν αν είχε δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως).

Οι φήμες αυτές ήταν αρκετές για να ανατρέψουν τον αρχικό σχεδιασμό του ΣΥΡΙΖΑ που ήθελε την κατάθεση του σχετικού αιτήματος σήμερα το πρωί, και πάντως πριν το μεσημέρι οπότε είναι προγραμματισμένη συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων στη Βουλή. Αλλοι βέβαια, πιο ψύχραιμοι, απέκλειαν το ενδεχόμενο να δεχθεί ο κ. Κ. Παπούλιας να βάλει άρον άρον την υπογραφή του και, έτσι, να γίνει μέρος της αντιπαράθεσης κυβέρνησης και αντιπολίτευσης.

Κάλλιο γαϊδουρόδενε…

Δια παν ενδεχόμενον ωστόσο,προτιμήθηκε να κατατεθεί χθες βράδυ η απολύτως λιτή πρόταση για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, τόσο… λιτή, ούτως ώστε να συμπέσει με τα αιτήματα και των άλλων κομμάτων / πολιτικών ομάδων. Οπως αναφέρεται σε αυτήν, «οι υπογράφοντες βουλευτές προτείνουμε την διεξαγωγή δημοψηφίσματος σύμφωνα με τα άρθρα 44 παρ. 2 του Συντάγματος και 116 του Κανονισμού της Βουλής για το ψηφισμένο νομοσχέδιο με τίτλο «Δημιουργία Νέας Καθετοποιημένης Εταιρείας Ηλεκτρικής Ενέργειας» που ρυθμίζει σοβαρό κοινωνικό ζήτημα με ερώτημα αν οι Ελληνες πολίτες εγκρίνουν το εν λόγω ψηφισμένο νομοσχέδιο», ακολουθούν δε, οι υπογραφές του Αλ. Τσίπρα και των υπόλοιπων βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

thetoc

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.