Σε δραστικές περικοπές στις λειτουργικές δαπάνες των δημόσιων νοσοκομείων θα πρέπει να προχωρήσουν οι διοικητές των νοσοκομείων μέχρι το τέλος του 2014.

giatroiΟι εντολές προς τις διοικήσεις των νοσοκομείων είναι να περιορίσουν τα έξοδα για φως νερό και τηλέφωνο και να αναζητήσουν τρόπους ακόμα περαιτέρω μείωσης των δαπανών, μέσω ενεργειακών προγραμμάτων και επιδοτήσεων.

Ο ασφυκτικός προυπολογισμός των δημόσιων νοσοκομεία είναι για φέτος 1,618 δις ευρώ έναντι 1,863 δισ. που ήταν πέρυσι.

Οι διοικητές των νοσοκομείων έχουν λάβει εντολή να περιορίσουν οποιεσδήποτε τηλεπικοινωνιακές γραμμές και υπηρεσίες Διαδικτύου που είναι εκτός δικτύου «Σύζευξις» (Εθνικό Δίκτυο Δημόσιας Διοίκησης), προκειμένου να μειωθεί κατά 30% το κόστος των τηλεπικοινωνιών.

Παράλληλα, οι διοικητές θα πρέπει να αναζητήσουν λύσεις περιορισμού των λειτουργικών εξόδων, μέσω εναλλακτικών μορφών ενέργειας, όπως π.χ. φυσικό αέριο, αντικατάσταση συμβατικών λαμπτήρων με οικονομικούς, εγκατάσταση ηλιοθερμικών συστημάτων κ.ά.

onmed

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.