Εκστρατεία αγάπης από τους Σερραίους να σώσουν 8χρονο κοριτσάκι με όγκο στον εγκέφαλο

SERRESΜια γροθιά και μια αγκαλιά, έγιαν μέσα σε λίγες μέρες όλοι οι Σερραίοι, στο άκουσμα πως ένα οχτάχρονο κοριτσάκι από την πόλη των Σερρών, διαγνώστηκε προσφάτως όγκο στον εγκέφαλο. Σύμφωνα με τη γνωμάτευση των ιατρών της Α’ ΝΡΧ Κλινικής του ΑΠΘ, για την ολική αφαίρεση του όγκου συνιστάται αμέσως η μετάβαση της ασθενούς σε εξειδικευμένο ιατρικό κέντρο που εδρεύει στο Ανόβερο της Γερμανίας.

Οι γονείς της μικρής που είναι άνεργοι και αδυνατούν να αντεπεξέλθουν οικονομικά στην ανάγκη του παιδιού τους, απευθύνθηκαν στα Μ.Μ.Ε , σε συλλόγους και σε φορείς του τόπου προκείμενου να σώσουν το παιδί τους.

Στο άκουσμα της είδησης πολλοί Σερραίοι ανταποκρίθηκαν οικονομικά, ενώ άμεσα κινητοποιήθηκαν οι «Πελαργοί», επίσημοι φίλοι της Εθνικής Ομάδας Καλαθοσφαίρισης, ο Σύλλογος «Σερραίες Μανούλες» με δράση για τη μητέρα και το παιδί, και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που ανέλαβαν την πρωτοβουλία να βοηθήσουν στη συγκέντρωση του απαιτούμενου ποσού, που ανέρχεται στα 70.000 ευρώ.

Από τη μεριά του, με διαδικασίες εξπρές, υπογράφηκε, χθες από το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο η απόφαση που εγκρίνει τα έξοδα μεταφοράς, νοσηλείας και χειρουργικής επέμβασης του μικρού κοριτσιού στην κλινική του Ανόβερου, μετά την άμεση παρέμβαση του Υπουργού Υγείας Μάκη Βορίδη, όταν έλαβε σχετική ενημέρωση για το θέμα από τη βουλευτή Σερρών Φωτεινή Αραμπατζή.

Αναμένεται πολύ σύντομα το μικρό οκτάχρονο κοριτσάκι να αναχωρήσει για το Ανόβερο της Γερμανίας προκειμένου να υποβληθεί στην άμεση και αναγκαία χειρουργική επέμβαση που θα της σώσει τη ζωή.

serraikanea

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.