Συνεδριάζει το ΔΣ

ΔΕΗ
Το μεσημέρι της Κυριακής συνεδριάζει το ΔΣ της ΓΕΝΟΠ προκειμένου να αποφασίσει την περαιτέρω στάση της Ομοσπονδίας με δεδομένη πλέον την απόφαση της κυβέρνησης να επιστρατεύσει τους εργαζόμενους και με φόντο την επίδοση των φύλλων πορείας.

Η δικαστική απόφαση, που έκρινε την απεργία της ΓΕΝΟΠ παράνομη και καταχρηστική, εκδόθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής.

Η απεργία κρίθηκε παράνομη με το σκεπτικό ότι δεν διατέθηκε το εξαιρούμενο προσωπικό. Καταχρηστική κρίθηκε σε σχέση με τα αιτήματα των ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ (Διαχειριστής του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας) και ΑΔΜΗΕ ΑΕ (Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας) καθώς οι δύο τελευταίες θεωρούνται ανεξάρτητες επιχειρήσεις και δεν σχετίζονται με το θέμα.

Εκτός λειτουργίας βρίσκονται 14 μονάδες της ΔΕΗ, ωστόσο, δεν προβλέπονται διακοπές στην ηλεκτροδότηση για τις επόμενες ώρες.

Σε ανακοίνωσή της μετά τη συνεδρίασης της εκτελεστικής της επιτροπής, η ΓΕΝΟΠ ανέφερε ότι «ο αγώνας της ΓΕΝΟΠ δεν δόθηκε με όρους συντεχνίας αλλά με όρους κοινωνίας, για αυτό πέτυχε και θα συνεχισθεί».

Κατά πληροφορίες, προτάσεις να αγνοήσουν ή να «σκίσουν» οι εργαζόμενοι τα φύλλα επίταξης δεν υιοθετήθηκαν. Ωστόσο ο Νίκος Φωτόπουλος, τέως πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ και μέλος του ΔΣ της ΔΕΗ, εκ των εισηγητών αυτής της πρότασης δήλωσε δημόσια ότι θα σκίσει το δικό του φύλλο, προκαλώντας τον πρωθυπουργό «να τον απολύσει».

Η ΕΕ της ΓΕΝΟΠ αναφέρει ακόμη ότι η κυβέρνηση κατάργησε το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της απεργίας επιστρατεύοντας τους εργαζόμενους και προσθέτει:

«Η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και τα σωματεία μέλη της σε καμία περίπτωση δεν παρανόμησαν, δεν έδειξαν έλλειμμα κοινωνικής ευαισθησίας και δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα επάρκειας ηλεκτρικού ρεύματος, όπως εξάλλου αποκαλύπτεται από την δικαστική απόφαση η οποία και θα δημοσιευθεί.»

δολ,αμπε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.