BRAZIL

Με πρωταγωνιστές τους δύο «πύργους» της στην άμυνα, Τιάγκο Σίλβα και Νταβίντ Λουίς, η Βραζιλία νίκησε 2-1 την Κολομβία στο δεύτερο προημιτελικό στο «Καστελάο» και την ερχόμενη Τρίτη το βράδυ (23:00) θα αντιμετωπίσει τη Γερμανία στον πρώτο ημιτελικό του 20ού Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Στο 7΄ ο Τιάγκο Σίλβα και στο 69΄ ο Νταβίντ Λουίς πέτυχαν τα γκολ της «σελεσάο», ενώ στο 80΄ ο Ροντρίγκες με πέναλτι διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.


Την ώρα που σε ένα ακόμη ματς ο «έρωτας» του Σκολάρι και σέντερ φορ της Βραζιλίας, Φρεντ, ήταν «ωσεί παρών» στον αγωνιστικό χώρο, οι κεντρικοί αμυντικοί «καθάρισαν» για λογαριασμό του συμπαίκτη τους, αλλά και του Νεϊμάρ που απόψε δεν φάνηκε ιδιαίτερα, τουλάχιστον, στον επιθετικό τομέα.

Το «Καστελάο» πήρε… φωτιά με τη συμπλήρωση των έξι πρώτων λεπτών του ματς. Από το κόρνερ του Νεϊμάρ, η μπάλα πήγε στο δεύτερο δοκάρι όπου ο Τιάγκο Σίλβα εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια του Σάντσες και με προβολή δεν είχε κανένα πρόβλημα να «γράψει» το 1-0 για τη Βραζιλία.

Ο δεύτερος προημιτελικός, μετά το γρήγορο γκολ της «σελεσάο», πήρε… τρελό ρυθμό και από τις δύο ομάδες. Στο 20΄ η «σελεσάο» άγγιξε το 2-0, αλλά ο Οσπίνα απόκρουσε το σουτ του Χουλκ και στη συνέχεια τη νέα προσπάθεια του Όσκαρ, ενώ στο 23΄ ο Τιάγκο Σίλβα ανέκοψε την τελευταία στιγμή την πάσα του Κουαντράδο προς τον αμαρκάριστο Ροντρίγκες.

Ο γκολκίπερ των Κολομβιανών είπε ξανά «όχι» στον Χουλκ στο 27΄, στην τελευταία καλή φάση του… διαστημικού από πλευράς ρυθμού, έντασης και πάθους στις διεκδικήσεις, πρώτου 45λεπτου.

Απίστευτο πάθος επέδειξαν οι Βραζιλιάνοι στο δεύτερο μέρος. Η κάθε προσπάθεια των Κολομβιανών σταματούσε έξω από την περιοχή, αλλά και όταν η μπάλα έφτανε στα καρέ του Ζούλιο Σέζαρ, ο πανταχού παρών Τιάγκο Σίλβα και οι υπόλοιποι συμπαίκτες του δεν επέτρεπαν στους Κολομβιανούς να απειλήσουν με ισοφάριση.

Κι όσο περνούσε η ώρα και η ομάδα του Χοσέ Πέκερμαν δε μπορούσε να βρει τους διαδρόμους για να απειλήσει, στο 69΄ ήρθε το φάουλ… αλά Κριστιάνο Ρονάλντο από το Νταβίντ Λουίς να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα του Οσπίνα και να δώσει το μεγάλο προβάδισμα στους Βραζιλιάνους.

Η Κολομβία, όμως, δεν είχε πει την τελευταία της κουβέντα. Στο 78΄ ο Ζούλιο Σέζαρ ανέτρεψε το Μπάκα και δύο λεπτά μετά ο Ροντρίγκες από το σημείο του πέναλτι και με το 6ο του γκολ στη διοργάνωση, μείωσε σε 2-1 κι αναπτέρωσε τις ελπίδες της ομάδας του. Η ανατροπή, όμως, δεν ήρθε και η Βραζιλία πανηγύρισε την πρόκριση.

Το άσχημο για τους “οικοδεσπότες” είναι ότι δεν θα έχουν τον αρχηγό τους Τιάγκο Σίλβα στον ημιτελικό με τους Γερμανούς και η αγωνία τους θα επικεντρωθεί στον Νεϊμάρ, καθώς στο 88′ αποχώρησε τραυματίας!

Διαιτητής: Κάρλος Βελάσκο Καρμπάγιο (Ισπανία)

Κίτρινες: Τιάγκο Σίλβα (χάνει τον ημιτελικό με Γερμανία), Ζούλιο Σέζαρ- Ροντρίγκες, Γέπες

ΒΡΑΖΙΛΙΑ (Λουίς Φελίπε Σκολάρι):
12. Ζούλιο Σέζαρ, 23. Μαϊκόν, 3. Τιάγκο Σίλβα, 4. Νταβίντ Λουίς, 6. Μαρσέλο, 5. Φερναντίνιο, 8. Παουλίνιο (86΄ 18. Ερνάνες), 11. Όσκαρ, 7. Χουλκ (83΄ 16. Ραμίρες), 9. Φρεντ, 10. Νεϊμάρ (88΄ 15. Ενρίκε)

ΚΟΛΟΜΒΙΑ (Χοσέ Πέκερμαν): 1. Νταβίντ Οσπίνα, 2. Κρίστιαν Ζαπάτα, 3. Μάριο Γέπες, 6. Κάρλος Σάντσες, 18. Χουάν Ζούνιγκα, 7. Πάμπλο Αρμέρο, 13. Φρέντι Γκουαρίν, 11. Χουάν Κουαντράδο (80΄ 20. Χουάν Κιντέρο), 10. Χάμες Ροντρίγκες, 9. Τεόφιλο Γκουτιέρες (70΄ 17. Κάρλος Μπάκα), 14. Βίκτορ Ιμπάρμπο.


Η Σελεσάο θα αντιμετωπίσει την Γερμανία (8 Ιουλίου) που κερδίζοντας νωρίτερα τη Γαλλία (Γερμανία – Γαλλία 1-0) στον ευρωπαϊκό προημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου πέρασε στους «4». Τα Πάντσες πήρα την νίκη χάρη σε γκολ του Χούμελς στο 13′.

 

Μουντιάλ τέλος για τον Νεϊμάρ, κλαίει η Βραζιλία
Εκτός Μουντιάλ τέθηκε ο Νεϊμάρ για τη Βραζιλία. Οι πρώτες εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε έδειξαν κάταγμα στον 3ο οσφυϊκό σπόνδυλο. Ο Νεϊμάρ τραυματίστηκε στα τελευταία λεπτά του αγώνα της «σελεσάο» με την Κολομβία που έληξε 2-1 υπέρ της πρώτης, για τη φάση των «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Συγκεκριμένα, στο 88ο λεπτό δέχτηκε γονατιά του Κολομβιανού μπακ, Καμίλο Σούνιγα και χρειάστηκε να μεταφερθεί με φορείο εκτός αγωνιστικού χώρου.

Ο Νεϊμάρ θα υποβληθεί σε νέες εξετάσεις, όπως υπέδειξε το ιατρικό τιμ, προκειμένου να έχουν ξεκάθαρη εικόνα για την κατάστασή του οι γιατροί. Το σίγουρο είναι πάντως πως χάνει το Μουντιάλ, με τη Βραζιλία να μετρά και μία ακόμη απουσία ενόψει του ημιτελικού με τη Γερμανία, αυτή του τιμωρημένου αρχηγού της, Τιάγκο Σίλβα.

δολ,αμπε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.