Στις 19:00 και 23:00

μπαλα - ποδοσφαιροΜε εξαιρετικό ενδιαφέρον αναμένεται ο (19:00) προημιτελικός του Μουντιάλ, ανάμεσα στην Αργεντινή και το Βέλγιο. Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί στο χωρητικότητας 69.349 θεατών «National stadium», της Μπραζίλια, με διαιτητή, τον Ιταλό, Νίκολα Ριτσόλι.

Η Αργεντινή έχει φτάσει στους «8» χωρίς να παίξει «πειστικό» ποδόσφαιρο σε κανέναν απ τους μέχρι τώρα τέσσερις αγώνες που έδωσε. Με τον Λιονέλ Μέσι να αναλαμβάνει τα πάντα, ο ρόλος των υπολοίπων παικτών έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα και όπως δήλωσε ο Ντιέγκο Μαραντόνα, δεν παίρνουν πρωτοβουλίες. Ο κορυφαίος παίκτης του κόσμου, αν και φανερά δεν βρίσκεται στην ιδανική κατάσταση, βρίσκει τον τρόπο να οδηγεί την Αργεντινή, είτε σκοράροντας, είτε μοιράζοντας τελικές πάσες.

Το ερώτημα που θα απαντηθεί αύριο, είναι έαν με αντίπαλο το Βέλγιο και σε έναν αγώνα νοκ-άουτ, αυτό, θα αποδειχθεί ικανό να φέρει την πρόκριση. Ο Ντι Μαρία που δείχνει σε καλή κατάσταση και ο Ιγκουαϊν που φαίνεται βαρύς, μαζί με τον Λαβέτσι που πήρε την θέση του τραυματία, Αγουέρο, αναμένεται να δημιουργήσουν και πάλι μία πολύ καλή μεσοεπιθετική γραμμή για την ομάδα του Σαμπέγια.

Από την πλευρά τους, οι Βέλγοι, που επίσης φαίνονται κατώτεροι των αγωνιστικών προσδοκιών, έχουν φτασει στα προημιτελικά, χάρη στην μεθοδικότητα και την υπομονή που δείχνουν σε κάθε αγώνα. Πειθαρχημένο σύνολο, με ασφυκτική πίεση σε όλο το γήπεδο και εξαιρετική κάλυψη του χώρου, οι Βέλγοι έχουν τους παίκτες να κάνουν ανά πάσα στιγμή την ζημιά σε οποιονδήποτε αντίπαλο. Ο Τιμπό Κουρτουά αποτελεί εγγύηση κάτω από τα δοκάρια, ο Εντέν Αζάρ είναι ο «εγκέφαλος» της ομάδας και οι Ντε Μπράϊν, Μέρτενς, Μιραλάς, Λουκάκου και Οριγκι, μπορούν να σκοράρουν εύκολα και ανάλογα με τον τρόπο που αγωνίζεται η ομάδα στην εξέλιξη του αγώνα.

Στις μέχρι τώρα τέσσερις φορές που αναμετρήθηκαν οι δύο ομάδες, η Αργεντινή μετρά τρεις νίκες και το Βέλγιο, μία, ενώ οι πιθανές συνθέσεις, έχουν ως εξής:

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (Αλεχάντρο Σαμπέγια): 1. Σέρχιο Ρομέρο, 2. Εζεκιέλ Γκαράι, 4. Πάμπλο Ζαμπαλέτα, 23. Χοσέ Μπασάντα, 17. Φεντερίκο Φερνάντεζ, 5. Φερνάντο Γκάγκο, 7. Άνχελ Ντι Μαρία, 9. Γκονζάλο Ιγκουαΐν, 10. Λιονέλ Μέσι, 14. Χαβιέρ Μασεράνο, 22. Εζεκιέλ Λαβέτσι.

ΒΕΛΓΙΟ (Μαρκ Βίλμοτς): 1. Τιμπό Κουρτουά, 2. Τόμπι Αλντερβάιρελντ, 4. Βενσάν Κομπανί, 15. Ντάνιελ Βαν Μπούιτεν, 5. Γιαν Βερτόνγκεν, 6. Αχελ Βίτσελ, 8. Μαρουάν Φελαϊνί, 14. Ντράις Μέρτενς, 10. Εντέν Αζάρ, 7. Κέβιν Ντε Μπράιν, 17. Ντιβόκ Οριγκί.

Και Ολλανδία-Κόστα Ρίκα

Με ξεκάθαρο φαβορί την Ολλανδία, θα διεξαχθεί (23:00) ο -χρονικά τελευταίος- προημιτελικός του Μουντιάλ, ανάμεσα στους «οράνιε» και την Κόστα Ρίκα. Η αναμέτρηση θα γίνει στο χωρητικότητας 52.048 θεατών «Fonte Nova arena» της πόλης Σαλβαντόρ, με διαιτητή τον Ουζμπέκο, Ραβσάν Ιρμάτοφ.

Οι Ολλανδοί βρέθηκαν «μια ανάσα» απ τον αποκλεισμό στους «16», καθώς μέχρι το 88` έχαναν με 1-0 από το Μεξικό, όμως είχαν τα ψυχικά αποθέματα να ανατρέψουν την σε βάρος τους κατάσταση και με δύο γκολ σε τέσσερα λεπτά να νικήσουν με 2-1 και να πάρουν την πρόκριση. Ηταν ο χειρότερος αγώνας της εθνικής Ολλανδίας στο τουρνουά, καθώς οι Μεξικανοί κατάφεραν να τους περιορίσουν αισθητά στην επιθετική λειτουργία και να σκοράρουν σε μία αντεπίθεση. Ο Λουϊς Φαν Γκάαλ, που δεν υπολογίζει στον τραυματία Ντε Γιονγκ, έχει δημιουργήσει ένα σύνολο με εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας, εντυπωσιακές αλλαγές ταχύτητας κατά την διάρκεια του αγώνα και παίκτες που έχουν και τον ενθουσιασμό και την εμπειρία. «Αιχμή του δόρατος» είναι ο ευρισκόμενος σε άριστη αγωνιστική κατάσταση, Αριεν Ρόμπεν, που επικουρούμενους απ τους Φαν Πέρσι και Σνάιντερ, μπορούν να σκοράρουν ανά πάσα στιγμή.

Από την πλευρά της, η Κόστα Ρίκα, που είναι η ευχάριστη έκπληξη -μαζί με την Κολομβία- της διοργάνωσης, απέκλεισε στους «16» την Ελλάδα, μέσα απ την διαδικασία των πέναλτι. Στα 120 λεπτά του αγώνα και της παράτασης, κορυφαίος ήταν ο τερματοφύλακας, Κέϊλορ Νάβας που έκανε σωρεία εντυπωσιακών και σωτήριων επεμβάσεων. Εκτός από τον Νάβας, οι Κοσταρικανοί, διαθέτουν δύο πολύ καλούς παίκτες στην μεσοεπιθετική γραμμή, τους Ντίας και Μπολάνιος, ενώ στην κορυφή της επίθεσης, ο Τζόελ Κάμπελ, προσπαθεί να εκμεταλλευθεί την ταχυδύναμη που τον διακρίνει.

Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που θα αναμετρηθούν οι δύο αντίπαλοι, ενώ οι πιθανές συνθέσεις, έχουν ως εξής:

ΟΛΛΑΝΔΙΑ (Λουίς φαν Γκάαλ): 1. Γιάσπερ Σίλεσεν, 7. Ντάριλ Γιάνμαατ, 2. Ρον Φλάαρ, 3. Στεφάν ντε Φράι, 5. Ντάλεϊ Μπλιντ, 4. Μπρούνο Ιντι, 8. Τζόναθαν Ντε Γκουζμάν, 9. Ρόμπιν Φαν Πέρσι, 10. Γουέσλι Σνάιντερ, 11. Αριεν Ρόμπεν, 15. Ντιρκ Κάιτ.

ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ (Χόρχε Λουίς Πίντο): 1. Κέιλορ Νάβας, 16. Κρίστιαν Γκαμπόα, 4. Μάικλ Ουμάνια, 3. Τζιανκάρλο Γκονζάλες, 2. Τζόνι Ακόστα, 15. Ζούνιορ Ντίας, 7. Κρίστιαν Μπολάνιος, 17. Γιέλτσιν Τεχέδα , 5. Σέλσο Μπόρχες, 10. Μπράιαν Ρουίς, 9. Τζόελ Κάμπελ.

δολ,αμπε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.