Aπό Καθηγητές του ΤΕΙ Ηπείρου, Κτηνοτρόφους και του βουλευτή Γρεβενών κυρίου Τιμολέοντα Κοψαχείλη -Το πρόγραμμα αφορά τον εντοπισμό βιοενεργών δράσεων στα ζωοκομικά προϊόντα της Δεσκάτης

ΤΙΜΟΛΕΩΝ ΚΟΨΑΧΕΙΛΗΣ - ΒΟΥΛΗΣτα πλαίσια υλοποίησης ερευνητικού προγράμματος για την κτηνοτροφία, στις 24-6-2014 ο βουλευτής της ΠΕ Γρεβενών κύριος Τιμολέων Κοψαχείλης συμμετείχε σε σύσκεψη με καθηγητές του ΤΕΙ Ηπείρου, μεταξύ των οποίων οι κύριοι Σκούφος Ιωάννης, η κυρία Αθηνά Τζώρα, ο κύριος Λάμπρος Χατζηζήσης, εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και κτηνοτρόφων της περιοχής.

Το ανωτέρω πρόγραμμα αφορά τον εντοπισμό βιοενεργών δράσεων στα ζωοκομικά προϊόντα της Δεσκάτης. Η ανεύρεση τέτοιων στοιχείων στα προϊόντα της Δεσκάτης μπορεί να τα κατατάξει στην ανώτατη βαθμίδα ποιότητας προσδίδοντάς τους την υπεραξία που πραγματικά έχουν.
Επιπλέον, κατά τη σύσκεψη εξετάστηκαν τα προβλήματα του κτηνοτροφικού κόσμου, και καταγράφηκαν τα αιτήματα ώστε να δρομολογηθούν λύσεις. Από τη συνάντηση προέκυψαν θετικά συμπεράσματα για τις αναπτυξιακές δυνατότητες του Κτηνοτροφικού κλάδου, που δύναται να προωθηθεί ακόμα περισσότερο από τις θετικές συνέργειες της συνεργασίας του ΤΕΙ Ηπείρου με τους Κτηνοτρόφους και τον τοπικό δήμο, στα πλαίσια της πρωτοβουλίας για τη δημιουργία Κτηνοτροφικού Πάρκου στη Δεσκάτη.

Οι συμμετέχοντες καθηγητές δεσμεύτηκαν για τη συνδρομή τους στη δημιουργία του Κτηνοτροφικού Πάρκου. Για τον σκοπό αυτό θα συμμετάσχουν ενεργά στην σύνταξη της πρότασης δημιουργίας του Κτηνοτροφικού Πάρκου εκ του οποίου αναμένεται να αναβαθμιστεί η γεωργοκτηνοτροφική οικονομία όλου του νομού.
Αξίζουν συγχαρητήρια στους συμμετέχοντες ερευνητές και όλους τους συντελεστές του προγράμματος, οι οποίοι υλοποιούν το πρόγραμμα αφιλοκερδώς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.