Γιατί απέφευγαν να κάθονται δίπλα του στα διαλείμματα
STEVE JOBSΟ πρώην συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Apple, Steve Jobs, ήταν μία από τις πιο γνωστές προσωπικότητες στο χώρο της τεχνολογίας.

Οραματιστής και καιτονόμος με πρωτοποριακές ιδέες γύρω από το σχεδιασμό και την ανάπτυξη τεχνολογικών προϊόντων, ο Steve Jobs έχει αφήσει για πάντα το όνομά του στην ιστορία.

Οι υπάλληλοι της Apple τον θυμούνται ακόμη για τις ομιλίες του, κατά τις οποίες προσπαθούσε να τους κινητοποιεί όλο και περισσότερο να εργάζονται πιο σκληρά και να είναι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή.

Σύμφωνα με τον David Black, ο οποίος εργαζόταν για σχεδόν 12 χρόνια στις αρχές του 2000 στην εταιρεία, ο Steve Jobs πίστευε ότι αυτά τα στοιχεία ήταν πολύ σημαντικά.

Ο ίδιος είχε αναλάβει διάφορους ρόλους, από ανώτερος σύμβουλος μηχανικός σε Java και WebObjects, στο τμήμα Strategic Education Solutions της Κίνας, υπεύθυνος του τμήματος Education Marketing της Apple στην Ασία κ.ά.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Business Insider, ο Black μπορεί να μη συναναστρεφόταν πολύ με τον Steve Jobs, όμως βρισκόταν πολλές φορές γύρω του για να είναι σε θέση να αντιληφθεί πώς η παρουσία του επηρέαζε τους υπαλλήλους της εταιρείας.

Όταν για παράδειγμα εκείνος καθόταν έξω στην αυλή για το μεσημεριανό του γεύμα, οι υπάλληλοι τελείωναν το φαγητό τους μέσα σε 15 με 20 λεπτά από τη στιγμή που εμφανιζόταν.

«Κανείς δεν καθόταν δίπλα του. Κι αυτό γιατί έπρεπε κανείς να είναι απολύτως έτοιμος για μια τέτοια στιγμή» είπε.

Ένα από τα πρώτα πράγματα που μαθαίνει κανείς όταν πηγαίνει στην Apple είναι ότι πρέπει να είσαι έτοιμος ανά πάσα στιγμή να απαντήσεις στην εξής ερώτηση: «Επάνω σε τι εργάζεσαι τώρα;».

Ο Black αποκάλυψε στο Business Insider μερικές ιστορίες που είχε ακούσει από κάποιους υπαλλήλους και από το τμήμα ανθρώπινου δυναμικού, ενώ εργαζόταν στην εταιρεία.

Η μία αφορούσε έναν αντιπρόσωπο πωλήσεων, ο οποίος μπήκε στο ίδιο ασανσέρ με τον Jobs. Κάποια στιγμή ο Jobs τον ρώτησε τι έκανε εκείνη την ημέρα και ο πωλητής του απάντησε ότι πουλούσε software όλη τη μέρα.

Μια άλλη φορά – και πάλι μέσα σε ένα ασανσέρ- ο Jobs ρώτησε έναν ειδικευόμενο επάνω σε τι εργαζόταν. Ο ειδικευόμενος απάντησε ότι έκανε έναν έλεγχο ποιότητας για ένα προϊόν. Και τότε ο Jobs του είπε: «Και γιατί πηγαίνεις κάτω; Θα έπρεπε να πηγαίνεις επάνω για να δουλέψεις».

«Το παιδί άσπρισε εντελώς και ο Steve του απάντησε ότι αστειευόταν» πρόσθεσε ο Black.

«Ήταν ένα από τα μικρά πράγματα που συνήθιζε να κάνει, για να δει πώς θα αντιδράσουν οι άλλοι. Πιστεύω ότι είχε να κάνει λίγο με επίδειξη εξουσίας» είπε ακόμη.

Το τμήμα ανθρωπίνου δυναμικού της Apple του είχε εκμυστηρευτεί μία ακόμη ιστορία, που αφορούσε και πάλι μία ειδικευόμενη, η οποία βρέθηκε κι αυτή μέσα σε ένα ασανσέρ με τον Steve Jobs.

Όταν ο τότε διευθύνων σύμβουλος της Apple τη ρώτησε επάνω σε τι εργαζόταν, της ζήτησε να του κάνει μια παρουσίαση εκείνη τη στιγμή.

«Γι’ αυτό κανείς δεν ήθελε να βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από τον Steve. Γιατί υπήρχε πάντα ανοιχτό το ενδεχόμενο να σου ζητήσει να παρουσιάσεις κάτι εκείνη τη στιγμή» κατέληξε.

newsbeast

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.