Μπορούμε να αναστρέψουμε τις αρνητικές συνήθειες των καρδιαγγειακών νόσων, αποκτώντας πιο υγιεινές συνήθειες στα 30 ή και στα 40 μας.
gynaikaΝέα μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι αποκτώντας πιο υγιεινές συνήθειες –όπως καλή διατροφή και άσκηση- στα 30 και στα 40 μας μπορούμε να ελέγξουμε και πιθανότατα ακόμα και να αναστρέψουμε τη φυσική εξέλιξη της στεφανιαίας νόσου.

«Ποτέ δεν είναι αργά!», τόνισε η Bonnie Spring, επικεφαλής της έρευνας και καθηγήτρια Προληπτικής Ιατρικής στην Ιατρική Σχολή Feinberg του Northwestern University στο Σικάγο και συνέχισε: «Δεν είμαστε καταδικασμένοι, επειδή στην αρχή της ενήλικης ζωής μας είχαμε κάποιες κακές συνήθειες. Ποτέ δεν είναι αργά να κάνουμε κάτι καλό για την καρδιά μας».

Σύμφωνα, όμως, με την έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Circulation», αν οι άνθρωποι σταματήσουν να έχουν υγιεινές συνήθειες ή υιοθετήσουν νέες κακές συνήθειες καθώς μεγαλώνουν, τότε είναι πιθανό να υπάρξουν ολέθριες συνέπειες για τις αρτηρίες της καρδιάς.

Στις υγιεινές συνήθειες ζωής συγκαταλέγονται οι εξής παράγοντες: το να μην είμαστε υπέρβαροι ή παχύσαρκοι, το να μην καπνίζουμε, να έχουμε φυσική δραστηριότητα και να τρώμε υγιεινά, χωρίς να καταναλώνουμε μεγάλη ποσότητα αλκοόλ.

vita

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.