ΧΑΤην προφυλάκιση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Αρτέμη Ματθαιόπουλου, αποφάσισαν οι εφέτες ανακρίτριες της υπόθεσης και ο αρμόδιος εισαγγελέας μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο οι ανακρίτριες της υπόθεσης όσο και ο εισαγγελέας, έκριναν πως ο βουλευτής πρέπει να οδηγηθεί στη φυλακή με το σκεπτικό ότι εάν αφεθεί ελεύθερος θα συνεχίσει την εγκληματική δραστηριότητα, καθώς, εκτός από βουλευτής, είναι και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου. Επομένως, κατά την κρίση τους, ανήκει στη στενή ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής και με κάθε τρόπο προτρέπει και προπαγανδίζει την εγκληματική της δράση.

Ο βουλευτής, που αντιμετωπίζει την κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, προσήλθε το πρωί ενώπιον των ανακριτριών και παρέδωσε δισέλιδο απολογητικό υπόμνημα στο οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, αρνείται την κατηγορία που του αποδίδεται, υποστηρίζει ότι δεν εμπλέκεται σε παράνομες ενέργειες και αναφέρεται σε πολιτική δίωξη που υφίσταται η Χρυσή Αυγή. Ο κ. Ματθαιόπουλος αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις της ανάκρισης.

αμπε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.