I-PHONEΌποιος βάζει τον κωδικό του, σε δημόσιο χώρο, για να μπει στο iPhone, μάλλον θα πρέπει να το ξανασκεφτεί διπλά και τριπλά.

Τα κρούσματα κλοπής προσωπικών κωδικών ολοένα και πληθαίνουν, σύμφωνα με νέα μελέτη του Πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης που θα παρουσιαστεί τον Αύγουστο.

Οι πιθανοί κλέφτες λαμβάνουν τα pin με έναν απλό τρόπο: βιντεοσκοπούν τον ανυποψίαστο χρήστη την ώρα που βάζει τον κωδικό του και μέσα από τις κινήσεις που κάνουν τα δάχτυλά του, αντιλαμβάνονται τον μυστικό αριθμό του.

Όπως σημειώνει η ομάδα μελέτης των ερευνητών, σημειώνει η Huffington Post, οι επιτήδειοι χρησιμοποιούν τις κάμερες από κοινά smartphones, ιPhone και την τελευταία ανακάλυψη της Google, το Google Glass.

Η προσπάθειά τους μπορεί να γίνει από απόσπαση, δεν είναι απαραίτητο δηλαδή να βρίσκονται κοντά ο χρήστης με τον… δράστη και η επιτυχία του παράνομου εγχειρήματος στην πρώτη προσπάθεια αγγίζει το ανησυχητικό 80% και κατά τη δεύτερη το 95%. Κάτι που σημαίνει ότι ο κίνδυνος είναι άμεσος και δεδομένος.

Οι ερευνητές αναφέρουν πως η συγκεκριμένη πατέντα μπορεί να επεκταθεί από το iPhone, στα pin που βάζει κανείς στα ΑΤΜ των τραπεζών για να κάνει ανάληψη χρημάτων. Μια λύση είναι να μην χρησιμοποιούνται κοινοί κωδικοί πρόσβασης σε διαφορετικές πλατφόρμες και γενικώς να αλλάζουμε τους κωδικούς μας ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Οι ειδικοί αναφέρουν πως από όλες τις συσκευές που μπορούν να προκαλέσουν… μεγαλύτερη ζημιά είναι το Google Glass που έχει τη δυνατότητα να γίνει κάτι σαν κινούμενος… Μεγάλος Αδερφός.

Και να σκεφτεί κανείς πως άμεσα αναμένεται να κυκλοφορήσουν και τα smartwatches τα οποία θα λειτουργούν ως κινητά, ρολόγια και θα έχουν ενσωματωμένη κάμερα που θα μπορεί να κατασκοπεύει τους ανθρώπους, ανά πάσα στιγμή.

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.