Κλείνει η φάση των «16» με Αργεντινή-Ελβετία (19:00) και ΗΠΑ-Βέλγιο (23:00)

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται ο αγώνας της Αργεντινής με την Ελβετία, που θα διεξαχθεί για τους «16» του Μουντιάλ. Η αναμέτρηση θα γίνει στο χωρητικότητας 62.601 θεατών «Corinthians arena» του Σάο Πάουλο, με διαιτητή, τον Σουηδό, Γιόνας Ερικσον.

Οι Αργεντινοί προκρίθηκαν πρώτοι απ΄τον 6ο όμιλο με τρεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες. Χωρίς να εντυπωσιάσουν ιδιαίτερα, οι παίκτες του Σαμπέγια πήραν αυτό που ήθελαν και συνεχίζουν στην διοργάνωση, ως ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου.

Ο τραυματισμός του Αγουέρο που χάνει το υπόλοιπο Μουντιάλ, φέρνει στην 11αδα τον Λαβέτσι, που μαζί με τους Μέσι, Ντι Μαρία και Ιγκουαϊν, έχουν το βάρος της επιθετικής λειτουργίας. Ο κορυφαίος παίκτης του πλανήτη, αν και φανερά δεν είναι στην ιδανική κατάσταση, οδηγεί τους συμπαίκτες του με κρίσιμα γκολ και όλοι οι ποδοσφαιρόφιλοι περιμένουν εμφανίσεις αντάξιες της ποιότητας του. Το πρόβλημα που εχει η Αργεντινή είναι στην αμυντική λειτουργία, καθώς δέχεται αρκετά εύκολα γκολ, κάτι που θα επιδιώξουν να εκμεταλλευθούν οι Ελβετοί.

Η ομάδα του Οτμαρ Χίτσφελντ, διακρίνεται για την υπομονή στο παιχνίδι της και την πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας. Με ακρογωνιαίο λίθο τον Σακίρι, η Ελβετία είναι σε θέση να κάνει ζημιά στην Αργεντινή, καθώς οι παίκτες της, δεν έχουν να χάσουν τίποτε στην συγκεκριμένη αναμέτρηση.

Στις έξι φορές που έχουν βρεθεί αντιμέτωπες οι δύο ομάδες, η Αργεντινή μετρά τέσσερις νίκες, ενώ δύο αγώνες, έχουν λήξει χωρίς νικητή.

Οι πιθανές συνθέσεις, έχουν ως εξής:

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (Αλεχάντρο Σαμπέγια): 1. Σέρχιο Ρομέρο, 2. Εζεκιέλ Γκαράι, 4. Πάμπλο Ζαμπαλέτα, 5. Φερνάντο Γκάγκο, 7. Άνχελ Ντι Μαρία, 9. Γκονζάλο Ιγκουαΐν, 10. Λιονέλ Μέσι, 14. Χαβιέρ Μασεράνο, 16. Μάρκος Ρόχο, 17. Φεντερίκο Φερνάντεζ, 22. Εζεκιέλ Λαβέτσι.

ΕΛΒΕΤΙΑ (Ότμαρ Χίτσφελντ): 1. Ντιέγκο Μπενάλιο, 2. Στεφάν Λιχτστάινερ, 20. Γιοχάν Τζουρού, 13. Ρικάρντο Ροντρίγκες, 22. Φάμπιαν Σερ, 8. Γκιοκχάν Ινλέρ, 11. Βαλόν Μπεχράμι, 23. Τσερντάν Σακίρι, 10. Γκανίτ Τσάκα, 18. Αντμίρ Μεχμέντι, 19. Γιόζιπ Ντρμιτς.

Και: Βέλγιο-ΗΠΑ (23:00)

 

Ενας από τους πιο ενδιαφέροντες αγώνες για τους «16» του Μουντιάλ, αναμένεται να είναι αυτός που θα γίνει αύριο (23:00), ανάμεσα στο Βέλγιο και τις ΗΠΑ. Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί στο χωρητικότητας 52.048 θεατών «Fonte Nova arena» της πόλης Σαλβαντόρ, με διαιτητή, τον Αλγερινό, Τζαμέλ Χαϊμουντί.

Οι Βέλγοι επιβεβαιώσαν τις προβλέψεις, που τους ήθελαν ως το καλύτερο αουτσάιντερ για την κατάκτηση του τροπαίου και με τρεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες προκρίθηκαν πρώτοι απ τον 8ο όμιλο. Με πολύ καλή αμυντική λειτουργία και υπομονή στο παιχνίδι τους, οι παίκτες του Βίλμοτς, επιβάλουν τον ρυθμό τους και περιμένουν την κατάλληλη στιγμή, προκειμένου να εφαρμόσουν κάποιον απ τους αυτοματισμούς τους, οι οποιοι εκφράζονται κυρίως με κάθετες πάσες προς την αντίπαλη περιοχή. Ο Κέβιν Μιραλάς διεκδικεί μία θέση στην 11αδα με τον Λουκάκου, ενώ η εμπειρία των Βερμάλεν και Φελαϊνί, συνδυάζεται με τα εντυπωσιακά προσόντα του Κουρτουά και την δημιουργικότητα του Εντέν Αζάρ, καθιστώντας το Βέλγιο, μια ιδιαίτερα αξιόπιστη ομάδα.

Από την πλευρά τους, οι Αμερικανοί, που άφησαν εκτός συνέχειας την Πορτογαλία, πήραν την 2η θέση στον 7ο όμιλο, εντυπωσιάζοντας με την ωριμότητα στο παιχνίδι τους. Με τον Μάικλ Μπράντλεϊ να καθίσταται ένας από τους κορυφαίους μέσους του Μουντιάλ, οι παίκτες του Κλίνσμαν, έχουν πολύ καλή κυκλοφορία και κατοχή της μπάλας, ενώ ένα στοιχείο που τους χαρακτηρίζει είναι η αδιάκοπη πίεση σε όλο το γήπεδο. Πρόκειται για μία ομάδα χωρίς αστέρες, που όλοι προσπαθούν για το κοινό καλό και μέχρι στιγμής αυτό λειτουργεί αποτελεσματικά γι΄αυτούς.

Στις πέντε προηγούμενες αναμετρήσεις τους, οι Βέλγοι μετρούν τέσσερις νίκες και οι Αμερικανοί μία, ενώ οι πιθανές συνθέσεις, έχουν ως εξής:

ΒΕΛΓΙΟ (Μάρκ Βίλμοτς): 1. Τιμπό Κουρτουά, 2. Τόμπι Αλντερβέϊρελντ, 4. Βενσάν Κομπανί, 15. Ντάνιελ Βαν Μπούιτεν, 8. Μαρουάν Φελαϊνί, 3. Τόμας Βερμάλεν, 7. Κέβιν Ντε Μπρούϊν, 6. Αξελ Βίτσελ, 14. Ντρις Μέρτενς, 11. Κέβιν Μιραλάς (9.Ρομέλου Λουκάκου), 10. Εντέν Αζάρ.

ΗΠΑ (Γιούργκεν Κλίνσμαν): 1. Τιμ Χάουαρντ, 3. Ομάρ Γκονζάλες, 4. Μάικλ Μπράντλεϊ, 5. Ματ Μπέσλερ, 7. ΝταΜάρκους Μπίσλι, 8. Κλιντ Ντέμπσεϊ, 13. Τζερμέιν Τζόουνς, 14. Μπραντ Ντέιβις, 15. Κάιλ Μπέκερμαν, 19. Γκράχαμ Ζούσι, 23. Φάμπιαν Τζόνσον.

αμπε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.