Ανταλλαγή φοιτητών, σπουδές αδελφών στην ίδια πόλη και αύξηση του εισοδηματικού ορίου, είναι μερικές από τις αλλαγές που σχεδιάζονται για τις μετεγγραφές φοιτητών. Γιατί αντιδρούν οι πρυτάνεις

METAGRAFESΣοβαρές διαφωνίες εκφράζουν οι πρυτάνεις των πανεπιστημίων, στις αλλαγές που σχεδιάζει το υπουργείο Παιδείας σχετικά με τις μετεγγραφές φοιτητών. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με “Τα Νέα”, τους βρίσκει αντίθετους το ενδεχόμενο να προσφερθεί το δικαίωμα μετεγγραφής σε ακόμα περισσότερους φοιτητές, το νέο ακαδημαϊκό έτος.

Σημειώνουν ότι μπορεί να επαναληφθεί αυτό που γινόταν στο παρελθόν, δηλαδή να γεμίζουν ασφυκτικά τα ιδρύματα στα μεγάλα αστικά κέντρα και να δυσκολεύει το εκπαιδευτικό έργο.

Το πρόβλημα ήταν εντονότερο στις δημοφιλείς σχολές των μεγάλων πόλεων, όπως οι Νομικές, οι Ιατρικές, οι Φιλολογικές και οι Πολυτεχνικές.

Οι πρυτάνεις κινούνται στη λογική του νόμου, που ισχύει τώρα και ο οποίος προβλέπει τη δυνατότητα μετεγγραφής στα παιδιά πολύτεκνων, τρίτεκνων ή εκείνων που καλύπτουν διάφορα κοινωνικά κριτήρια.

Εξάλλου, όπως αναφέρει το Έθνος”,  το υπουργείο μελετά τις εξής αλλαγές όσον αφορά τις μετεγγραφές:

*Το οικογενειακό εισοδηματικό όριο για τη διεκδίκηση μετεγγραφής θα ανέλθει στα 24.000 ευρώ

*Θα υπάρχει μέριμνα για αδέλφια φοιτητές, ώστε να σπουδάζουν στην ίδια πόλη

*Προωθείται ανταλλαγή φοιτητών από ίδρυμα σε ίδρυμα

*Οι μετεγγραφές θα ολοκληρώνονται στις αρχή του ακαδημαϊκού έτους

*Η τελική επιλογή θα γίνεται από τα ίδια τα Ιδρύματα, ανάλογα με τον αριθμό των επιπλέον φοιτητών που θα μπορούν να επιλέξουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.