Στις 19:00 και 23:00

ΜΟΥΝΤΙΑΛΜε τον τίτλο του φαβορί για την πρόκριση στους «8» του Μουντιάλ, η Γαλλία αντιμετωπίζει σήμερα, Δευτέρα, (19:00) την Νιγηρία στο πλαίσιο των «16» της κορυφαίας διοργάνωσης. Ο αγώνας θα γίνει στο χωρητικότητας 69.349 θεατών «Brasillia national stadium» της πόλης Μπραζίλια, με διαιτητή τον Αμερικανό, Μαρκ Γκάϊγκερ.

Οι «τρικολόρ» του Ντιντιέ Ντεσάμπ, προκρίθηκαν ως πρώτοι απ τον 5ο όμιλο, αποδίδοντας κατά διαστήματα εντυπωσιακό ποδόσφαιρο. Με κυκλοφορία σε όλο το γήπεδο, αδιάκοπη κίνηση με ή χωρίς την μπάλα, εξαιρετική αμυντική λειτουργία και πολυεπίπεδη επιθετική, οι «πετεινοί» δείχνουν εξαιρετικά χαρακτηριστικά, ικανά να τους πανε πολύ ψηλά στην διοργάνωση.

Ωστόσο, το σημαντικότερο στοιχείο που έχει καταφέρει ο Ντεσάμπ και που μετράει παρα πολύ σε κορυφαίες διοργανώσεις, είναι η ομοιογένεια μέσα κι έξω απ το γήπεδο, καθώς και το άριστο κλίμα στο εσωτερικό της ομάδας. Με τους Βαράν και Σακό (ίσως να μην παίξει λόγω τραυματισμού) να δεσπόζουν στο κέντρο της άμυνας, τον Λιορίς εμπειρότερο από ποτέ, τον Βαλμπιενά να κάνει ότι θέλει σε όλο το γήπεδο και τον Καρίμ Μπενζεμά σε πολύ καλή κατάσταση, οι Γάλλοι είναι το απόλυτο φαβορί απέναντι στους Αφρικανούς.

Από την πλευρά τους, οι Νιγηριανοί προκρίθηκαν ως δεύτεροι στον 6ο όμιλο και μάλιστα εντυπωσίασαν στην ήττα με 3-2 από την Αργεντινή, καθώς επέδειξαν εντυπωσιακό πάθος και θέληση, αντίθετα με τον αγώνα της πρεμιέρας όπου αναδείχθηκαν ισόπαλοι 0-0 με το Ιράν. Ο Κέσι βασίζει τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας του, στην δύναμη και το πάθος, αλλά και στο «πάγωμα» του ρυθμού, με τους Εμενίκε και Οντεμβίνγκιε να αποτελούν τις επιθετικές αιχμές.

Στην μοναδική φορά που έχουν αναμετρηθεί οι δύο ομάδες, η Νιγηρία έχει νικήσει με 1-0.

Οι πιθανές συνθέσεις, έχουν ως εξής:

ΓΑΛΛΙΑ (Ντιντιέ Ντεσάμπ): 1. Ούγκο Λιορίς, 2. Ματιέ Ντεμπισί, 4. Ράφαελ Βαράν, 5. Μαμαντού Σακό (21. Λοράν Κοσιελνί), 3. Πατρίς Εβρά, 6. Γιοάν Καμπάιγ, 8. Ματιέ Βαλμπουενά, 14. Μπλεζ Ματουϊντί, 18. Μούσα Σισοκό, 10. Καρίμ Μπενζεμά, 9. Ολιβιέρ Ζιρού (19. Πολ Πογκμπά).

ΝΙΓΗΡΙΑ (Στίβεν Κέσι): 1. Βίνσεντ Ενιεάμα, 2. Γιόζεφ Γιόμπο, 5. Εφε Άμπροουζ, 7. Αχμέντ Μούσα, 8. Πίτερ Οντεμβίγκιε, 13. Τζουγουόν Οσανίουα, 9. Εμάνουελ Εμενίκε, 10. Τζον Όμπι Μίκελ, 17. Ογκένι Ονάζι, 20. Οκετσούκβου Ουτσέμπο, 22. Κένεθ Ομερούο.

Και Γερμανία-Αλγερία

Με στόχο την νίκη που θα την φέρει στους «8» του Μουντιάλ, η Γερμανία αντιμετωπίζει σήμερα, Δευτέρα, (23:00) την Αλγερία για τους «16» της κορυφαίας διοργάνωσης. Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί στο χωρητικότητας 48.849 θεατών «Beira Rio stadium» του Πόρτο Αλέγκρε, με διαιτητή τον Βραζιλιάνο, Εμερσον Ντε Καρβάλιο.

Οι Γερμανοί προκρίθηκαν ως πρώτοι απ τον 7ο όμιλο, εντυπωσιάζοντας ειδικά στον αγώνα με την Πορτογαλία (4-1) και παραμένουν ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου. Ο Γιόακιμ Λεβ έχει δημιουργήσει ένα σύνολο από έμπειρους ποδοσφαιριστές με σπουδαίες αγωνιστικές παραστάσεις, που βασίζεται στην άριστη κυκλοφορία και κατοχή της μπάλας, στο αδιάκοπο μαρκάρισμα και στην πολύπλευρη παραγωγικότητα, τόσο απ τον άξονα, όσο και απ τις πτέρυγες. Ο Γερμανός τεχνικός δεν θα έχει στην διάθεση του τον τραυματία, Λούκας Ποντόλσκι, που ούτως ή άλλως δεν λογίζεται ως πρώτη επιλογή.

Από την πλευρά τους, οι Αλγερινοί, έκαναν την έκπληξη και προκρίθηκαν ως δεύτεροι απ τον 8ο όμιλο, αποκλείοντας την Ρωσία. Ο Βαχίντ Χαλίλχοτζιτς κατάφερε να φτιάξει ένα «μείγμα» παικτών που έχουν ως κύριο χαρακτηριστικό το διαρκές πάθος με την διεκδίκηση της μπάλας να αποτελεί βασικό στόχο. Ευάλωτοι στις εναέριες μονομαχίες, οι Αλγερινοί θα επιδιώξουν να περιορίσουν τους Γερμανούς και να εκμεταλλευθούν τις όποιες αντεπιθέσεις μπορέσουν να δημιουργήσουν.

Στις προηγούμενες δύο φορές που συναντήθηκαν οι δύο ομάδες, η Αλγερία μετρά …δύο νίκες!

Οι πιθανές συνθέσεις, έχουν ως εξής:

ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Γιόακιμ Λεβ): 1. Μάνουελ Νόιερ, 20. Τζερόμ Μπόατενγκ, 5. Ματς Χούμελς, 17. Περ Μερτεζάκερ, 4. Μπένεντικτ Χεβέντες, 7. Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ, 16. Φίλιπ Λαμ, 18. Τόνι Κρόος, 8. Μεζούτ Οζίλ, 19. Μάριο Γκέτσε, 13. Τόμας Μίλερ.

ΑΛΓΕΡΙΑ (Βαχίντ Χαλίλχοζιτς): 23. Ραίς Μπολί, 4. Εσέντ Μπελκαλέμ, 5. Ράφικ Χαλίσε, 6. Τζαμέλ Μεσμπά, 12. Καρλ Μεντζανί, 20. Αΐσα Μαντί, 14. Ναμπίλ Μπενταλέμπ, 10. Σοφιάν Φενγκουλί, 11. Γιασίν Μπραχίμι, 13. Ισλάμ Σλιμανί, 18. Αμπντελμουμέ Τζαμπού.

δολ,αμπε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.