ΒΡΑΖΙΛΙΑΕστω και δύσκολα, η Βραζιλία προκρίθηκε στους «8» του Μουντιάλ, καθώς στον αγώνα που έγινε στο «Mineirao stadium» του Μπέλο Οριζόντε, νίκησε με 3-2 στα πέναλτι (κ.α. 1-1), την Χιλή. Οι Βραζιλιάνοι προηγήθηκαν με τον Νταβίντ Λουίς στο 18`, ενώ η Χιλή ισοφάρισε στο 32ο λεπτό με τον Αλέξις Σάντσες.

Στα πρώτα λεπτά η Βραζιλία
προσπάθησε, και εν μέρει κατάφερε, να επιβάλει τον ρυθμό της και να αποκτήσει τον έλεγχο της μεσαίας γραμμής. Μετά το αναγνωριστικό πρώτο 15λεπτο, η πίεση των Βραζιλιάνων άρχισε να γίνεται εντατική, με αποτέλεσμα η μπάλα να παίζεται κυρίως στο γήπεδο της Χιλής. Στο 18` ο Νεϊμάρ εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά, ο Τιάγκο Σίλβα πήρε την πρώτη κεφαλιά με πορεία προς την εστία, όπου οι Χάρα και Νταβίντ Λουίς μπήκαν στην φάση, με τον κεντρικό αμυντικό της «σελεσάο» να κερδίζει την μονομαχία και να ανοίγει το σκορ.

Στη συνέχεια, οι Χιλιανοί ισορρόπησαν το ματς και, αφήνοντας χώρο στους γηπεδούχους, δημιούργησαν τις προϋποθέσεις αντεπίθεσης. Με τον Νεϊμάρ και τον Φρεντ να «φλυαρούν» σε δύο περιπτώσεις και να μην μπορούν να διευρύνουν το σκορ, οι παίκτες του Σαμπάολι εκμεταλλεύθηκαν άριστα τις αμυντικές αδυναμίες των Βραζιλιάνων και έφτασαν στην ισοφάριση. Ηταν το 32ο λεπτό, όταν Μαρσέλο και Χουλκ δεν συνεννοήθηκαν σωστά στην εκτέλεση ενός πλαγίου από τα αριστερά, ο Βάργκας παρενέβη και έστειλε την μπάλα μεσα στην περιοχή, όπου καραδοκούσε ο Αλέξις Σάντσες και με κοντινό σουτ από πλάγια δεξιά, διαμόρφωσε το 1-1. Στα λεπτά που ακολούθησαν και οι δύο ομάδες προσπάθησαν να σκοράρουν, όμως τόσο ο Βιντάλ στο 41` όσο και ο Ντάνι Αλβες δύο λεπτά αργότερα, δεν μπόρεσαν να νικήσουν τους Σέζαρ και Μπράβο αντίστοιχα, με τους δύο τερματοφύλακες να επεμβαίνουν σωτήρια.

Στο δεύτερο μέρος η Βραζιλία μπήκε πιο δυνατά, αλλά το σουτ του Φερναντίνιο στο 50` δεν ανησύχησε τον Μπράβο. Τρία λεπτά αργότερα, ο Χουλκ στόπαρε την μπάλα μεσα στην περιοχή και με εξαιρετικό τακουνάκι-πλασέ την έστειλε στα δίχτυα της Χιλής, αλλά ο Γουέμπ ακύρωσε το γκολ και «κιτρίνισε» τον Βραζιλιάνο, θεωρώντας οτι χρησιμοποίησε το χέρι του στην αρχή της φάσης.

Βλέποντας ότι οι γηπεδούχοι δείχνουν ευάλωτοι, ο Σαμπάολι απέσυρε στο 57` τον Βάργκας και πέρασε στον αγώνα τον Γκουτιέρες, σε μία προσπάθεια να ενισχύσει την μεσαία γραμμή της ομάδας του και να διατηρήσει τα κεκτημένα. Με την σειρά του ο Σκολάρι απέσυρε τον αρνητικό Φρεντ και τον αντικατέστησε με τον Ζο στο 64`, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Ζούλιο Σέζαρ έκανε εντυπωσιακή επέμβαση σε σουτ του Αράνγκις από κοντά, στερώντας απ΄τους Χιλιανούς το προβάδισμα.

Κι ενώ οι Χιλιανοί με την εντυπωσιακή αμυντική λειτουργία είχαν εξουδετερώσει τον Νεϊμάρ, φτάσαμε στο 75΄ για μία αξιόλογη φάση. Συγκεκριμένα, ο Χουλκ πήρε την μπάλα από τα αριστερά, πλαγιοκόπησε την άμυνα της Χιλής και σέντραρε παράλληλα, αλλά ο Ζο απέτυχε να προλάβει την μπάλα στο ύψος της μικρής περιοχής, χάνοντας μία εξαιρετική ευκαιρία.

Στο 81ο λεπτό και μετά από «σαραντάρα» μπαλιά του Νταβίντ Λουίς, ο Νεϊμάρ έπιασε καρφωτή κεφαλιά απ το ύψος του πέναλτι, αλλά ο Μπράβο μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια. Τρία λεπτά αργότερα, ο Χουλκ μπήκε απο τα δεξιά και σούταρε δυνατά μέσα από την περιοχή της Χιλής, αλλά ο Μπράβο είπε και πάλι «όχι», διατηρώντας το σκορ στα επίπεδα του 1-1. Στο τελευταίο δεκάλεπτο, οι δύο ομάδες δεν κατάφεραν να απειλήσουν ουσιαστικά και κατά συνέπεια οδηγήθηκαν στην ημίωρη παράταση.

Στο πρώτο ημίχρονο της παράτασης, η πρώτη αξιόλογη φάση σημειώθηκε στο 101`, όταν ο Χουλκ έκανε παράλληλη σέντρα από τα δεξιά, αλλά ο Μπράβο μπλόκαρε εύκολα την αδύναμη κεφαλιά του Οσκαρ. Δύο λεπτά αργότερα, ο Χιλιανός τερματοφύλακας απομάκρυνε με δυσκολία τον «κεραυνό» που εξαπέλυσε έξω από την περιοχή ο Χουλκ, ο οποίος ήταν ο πιο επικίνδυνος Βραζιλιάνος.

Το δεύτερο μέρος της παράτασης άρχισε με μία αξιόλογη φάση για την Βραζιλία, όμως η κεφαλιά του Ζο από κόρνερ του Νεϊμάρ, έστειλε την μπάλα πάνω από την εστία του Μπράβο. Στα υπόλοιπα 13 λεπτά, οι γηπεδούχοι άσηκσαν φλύαρη πίεση, χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα, ενώ στο 120` ο Πινίγια πηγε να «νεκρώσει» την Βραζιλία, όταν με δυνατό σουτ εξω απ την περιοχή έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Σέζαρ κι έτσι η πρόκριση κρίθηκε στα πέναλτι.

Η σειρά των πέναλτι:

ΒΡΑΖΙΛΙΑ – ΧΙΛΗ 3-2
– Νταβίντ Λουίς 1-0
– Απόκρουση Πινίγια
– Γουίλιαν άουτ
– Απόκρουση Σάντσες
– Μαρσέλο 2-0
– 2-1 Αρανγκις
– Χουλκ απόκρουση
– 2-2 Ντιας
– Νεϊμάρ 3-2
– Δοκάρι Χάρα


Διαιτητής: Χάουαρντ Γουέμπ (Αγγλία)

Κίτρινες: Ντάνι Αλβες, Λουίς Γκουστάβο (χάνει τον προημιτελικό), Χουλκ, Ζο – Πινίγια, Μένα, Φρανσίσκο Σίλβα

Συνθέσεις:

ΒΡΑΖΙΛΙΑ (Λουίς Φελίπε Σκολάρι):
12.Ζούλιο Σέζαρ, 2.Ντάνιελ Αλβες, 3.Τιάγκο Σίλβα, 4.Νταβίντ Λουίς, 6.Μαρσέλο, 5.Φερναντίνιο (73` 16. Ραμίρες), 11.Όσκαρ (106` 19. Γουίλιαν), 17.Λουίς Γκουστάβο, 7.Χουλκ, 9.Φρεντ (64` 21.Ζο), 10.Νεϊμάρ.

ΧΙΛΗ (Χόρχε Σαμπάολι): 1. Κλαούντιο Μπράβο, 17. Γκάρι Μεντέλ (108` 13. Χοσέ Ρόχας), 18. Γκονσάλο Χάρα, 5. Φρανσίσκο Σίλβα, 2. Εουγκένιο Μένα, 4. Μαουρίτσιο Ίσλα, 20. Τσαρλς Αράνγκις, 8. Αρτούρο Βιντάλ (87` 9. Μαουρίτσιο Πινίγια), 21. Μαρσέλο Ντίας, 7. Αλέξις Σάντσες, 11. Εντουάρντο Βάργκας (57` 16. Φελίπε Γκουτιέρες).

δολ,αμπε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.