«ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ»

GERMANIA - GOOGLEΤο ενδεχόμενο να κλείσει η μηχανή αναζήτησης της Google δεν απέκλεισε ο Γερμανός υπουργός Δικαιοσύνης, Χάικο Μάας, προσθέτοντας τη φωνή του στις επικρίσεις που δέχεται από συμπατριώτες του αξιωματούχους ο αμερικανικός κολοσσός του διαδικτύου, με το επιχείρημα ότι παραβιάζει τις αρχές του ανταγωνισμού.
Γερμανός υπουργός: Εξετάζουμε και το κλείσιμο της μηχανής της Google

Η δεσπόζουσα θέση της Google στο Διαδίκτυο «δεν έχει νόημα από οικονομικής άποψης, δεν είναι λογική» υποστήριξε ο Σοσιαλδημοκράτης υπουργός σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), η οποία θα δημοσιευτεί το Σάββατο.

«Φανταστείτε έναν ενεργειακό όμιλο που θα κάλυπτε το 95% της αγοράς, οι αρχές του ανταγωνισμού πολύ σύντομα θα κινητοποιούνταν», σημείωσε ο ίδιος.

«Έτσι ναι, εάν η Google καταχράται την κυρίαρχη θέση της για να περιθωριοποιεί με συστηματικό τρόπο τους ανταγωνιστές της, τότε την τελευταία στιγμή, κάτι όπως το κλείσιμο θα εξετασθεί» συνέχισε, επαναλαμβάνοντας μια ιδέα που ήδη έχει θέσει στο τραπέζι ο συνάδελφός του, υπουργός Οικονομίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, επίσης του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος.

Όμως «ο ψηφιακός κόσμος δε γνωρίζει πλέον σύνορα εδώ και πολύ καιρό, είναι υπερβολικά μεγάλος για την επιβολή εθνικών κανόνων» αναγνώρισε ο Μάας, ο οποίος ζήτησε να υπάρξει ένα «διεθνές δίκαιο για τα δίκτυα».

Ο Μάας, του οποίου το χαρτοφυλάκιο καλύπτει επίσης θέματα προστασίας του καταναλωτή, παραδέχθηκε στη συνέντευξη στη FAZ ότι χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες της Google «κάθε ημέρα» και «υπερβολικά».

«Δυστυχώς αποτελώ μέρος του προβλήματος» αναγνώρισε ο ίδιος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.