Οδηγία του υπουργείου Παιδείας για την Α’ Λυκείου, μετά τα μεγάλα ποσοστά αποτυχίας. Διαβάστε τι θα ισχύει για τις βαθμολογίες

lukeioΣε αλλαγές στον τρόπο βαθμολόγησης σε ορισμένα μαθήματα της Α’ Λυκείου, ώστε να γίνει πιο εύκολη η προαγωγή μαθητών στην επόμενη τάξη, προχώρησε το υπουργείο Παιδείας, μετά το “Βατερλώ” στις βαθμολογίες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του “Έθνους”, η ομάδα υποστήριξης του “myschool”, του υπουργείου Παιδείας, προς τους Λυκειάρχες, αναφέρεται ότι:

“Μέχρι τώρα στις Φυσικές Επιστήμες, αν ο μαθητής σε ένα από τα κλαδικά μαθήματα (Φυσική, Χημεία, Βιολογία) είχε βαθμό κατω από τη βάση, αλλά ο βαθμός του μαθήματος “Φυσικές Επιστήμες”, που προκύπτει από τα 3 κλαδικά μαθήματα), είναι πάνω από τη βάση, τότε ο μαθητής προάγεται”.

Μάλιστα, καλούνται οι διευθυντές να εκδώσουν νέα αποτελέσματα.

Πηγές του υπουργείου Παιδείας, σημείωναν την πέμπτη ότι «η εν λόγω οδηγία ενημερώνει τα σχολεία για την ενσωμάτωση των αλγοριθμικών κανόνων για τον υπολογισμό του μέσου όρου που προβλέπονταν από το ΠΔ 68/2014, το οποίο είναι σε ισχύ από τις 7 Μαΐου 2014 στην εφαρμογή my school».

Όπως σημειώνει η εφημερίδα, με αυτή τη ρύθμιση, αν και δεν ομολογείται επισήμως, γίνεται προσπάθεια να λιγοστέψει ο αριθμός των μαθητών που “κόπηκε στις φετινές εξετάσεις της Α’ Λυκείου. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι η οδηγία δόθηκε, αφού ήρθαν στη δημοσιότητα τα μεγάλα ποσοστά αποτυχίας των μαθητών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.