ΤΙΜΟΛΕΩΝ ΚΟΨΑΧΕΙΛΗΣ - ΒΟΥΛΗΟ βουλευτής της ΠΕ Γρεβενών κύριος Τιμολέοντας Κοψαχείλης, υπέβαλε ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων με αριθμό πρωτοκόλλου 407 24/6/2014 για το θέμα της αποζημίωσης των αγροτών που υπέστησαν ζημίες από αρκούδες και για την δημιουργία προγραμμάτων επιδότησης κατασκευής ηλεκτροφόρων φρακτών για την προστασία των καλλιεργειών από τις αρκούδες.

Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: Αξιότιμο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Κύριο Γεώργιο Καρασμάνη

Θέμα: Ζημίες σε αγροτικές εκμεταλλεύσεις από αρκούδες στα Γρεβενά.

Σύμφωνα με καταγγελίες αγροτών έχουν συμβεί πολλά περιστατικά καταστροφής αγροτικών καλλιεργειών από αρκούδες στην Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών. Τα τελευταία χρόνια ο πληθυσμός της αρκούδας έχει αυξηθεί σημαντικά στην περιοχή. Τα συμβάντα εισβολής και καταστροφής αγροτικών εκμεταλλεύσεων παρατηρούνται όχι μόνο σε απομονωμένες καλλιέργειες αλλά και σε μεγάλες δημοτικές κοινότητες σε όλη την ευρύτερη περιοχή.
Το πρόβλημα επιτείνεται καθώς τα μέχρι σήμερα προγράμματα επιδότησης κατασκευής ηλεκτρικών περιφράξεων για την προστασία από τις αρκούδες δεν απευθύνονταν για αγροτικές εκμεταλλεύσεις αλλά μόνο για μελισσοκομικές και κτηνοτροφικές.

Συνεπώς ερωτάται ο κύριος υπουργός:

1. Υπάρχει στον σχεδιασμό του Υπουργείου σας η εκπόνηση προγράμματος επιδότησης αγροτών για την κατασκευή ηλεκτρικών περιφράξεων για την προστασία της φυτικής παραγωγής από τις αρκούδες στα Γρεβενά;
2. Υπάρχει προϋπολογισμός ή πρόγραμμα αποζημιώσεων για τις καταστροφές στην φυτική παραγωγή από επιθέσεις αρκούδων στα Γρεβενά;

Γρεβενά, 24.6.2014

O ερωτών βουλευτής

Κοψαχείλης Τιμολέων
Βουλευτής Π.Ε. ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.