«Πρέπει να σκοράρουμε»

SANTOS

Οι μνήμες του αγώνα με τη Ρωσία στο Euro 2012 γεμίζουν αποφασιστικότητα και θέληση τους διεθνείς ενόψει του αγώνα με την Ακτή Ελεφαντοστού δήλωσε ο Φερνάντο Σάντος στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ενόψει της αναμέτρησης με τους “Ελέφαντες”.


“Το παρελθόν είναι παρελθόν. Πρέπει να σκοράρουμε λοιπόν, κάτι που δεν κάναμε στα δυο πρώτα παιχνίδια. Ο βασικός μας στόχος είναι να σκοράρουμε. Έχουμε μέλλον μπροστά μας. Πρέπει να βγάλουμε στο γήπεδο τα καλά μας στοιχεία για να κερδίσουμε”, υπογράμμισε ο προπονητής της Εθνικής.

“Η ανάμνηση της Πολωνίας είναι θετική. Η σκέψη αυτή μας γεμίζει με δύναμη και πίστη ότι θα τα καταφέρουμε. Αύριο θα πάμε για να νικήσουμε. Εμείς πρέπει να κάνουμε ό,τι χρειάζεται για τη νίκη. Το θέμα είναι να νικήσουμε. Τελεία. Το θέμα είναι να πάμε στις 29 στο Ρεσίφε. Είμαστε πεισμωμένοι για τη νίκη”, πρόσθεσε.

Για τους “Ελέφαντες” ο κ. Σάντος εκτιμά ότι “είναι μια από τις καλύτερες αφρικανικές ομάδες, με ταλαντούχους παίκτες που παίζουν σε μεγάλους συλλόγους στην Ευρώπη. Έχουν πείρα, αλλά αυτό δεν είναι εμπόδιο για εμάς. Ξέρουμε τις αδυναμίες της Ακτής. Είμαστε έτοιμοι να τους περιορίσουμε στα θετικά τους και να αξιοποιήσουμε τα αρνητικά τους”.

Για το πώς θα έρθει το «χρυσό» γκολ, δεδομένης της δυστοκίας στην επίθεση; “Δεν ξέρω ποιος θα βάλει το γκολ. Κάποιος θέλω να σκοράρει, το ποιος δεν έχει σημασία. Αν μπορέσει να το βάλει και ο Καρνέζης, γιατί όχι. Μακάρι να το βάλει ο Καρνέζης”, είπε πολύ παραστατικά.

Όταν ρωτήθηκε για την απουσία του Κατσουράνη, απάντησε: “Λείπει ο Κατσουράνης, ο δεύτερος αρχηγός μας. Ο πρώτος μας αρχηγός είναι ο Καραγκούνης. Όλο αρνητικά πράγματα λέτε. Τι θα πάει στραβά, τι δικαιολογίες θα πούμε… Ας σκεφτούμε θετικά και αισιόδοξα. Θα παίξουμε 11 εναντίον 11, τους ξέρουμε. Έχουμε κι εμείς δυνατά σημεία. Είμαστε σίγουροι, γεμάτοι και αυτοσυγκεντρωμένοι”.

Ο Πορτογάλος τεχνικός αρνήθηκε να απαντήσει για το αν ο Μήτρογλου ξεκινήσει («Δεν θα σας πω αν θα παίξει ο Μήτρογλου»), ενώ για το πώς θα περάσει την τελευταία νύχτα πριν από το παιχνίδι είπε: “Θα περάσω τη βραδιά όπως τις άλλες, όπως πάντα. Ένα τσιγαράκι, άντε δύο μετά το φαγητό. Και μετά θα πάω να κοιμηθώ, όπως κάνω κάθε μέρα”.

Η τακτική πάντως δεν αλλάζει, όποιος κι αν είναι ο αντίπαλος, αφού “έχουμε έναν τρόπο παιχνιδιού εδώ και 10 χρόνια, με καλά και κακά. Πήραμε ένα ευρωπαϊκό, ήμασταν παρόντες σε 4 μεγάλες διοργανώσεις. Έχουμε πια το DNA, το μυαλό μας και το σώμα μας”.

Όσο για το αν θα ενημερώνεται για το παιχνίδι της Ιαπωνίας με την Κολομβία, ήταν κατηγορηματικός: “Δεν θα έχω άνθρωπο στον πάγκο να μου λέει για την Ιαπωνία. Για μένα δεν παίζει κανέναν ρόλο”.

Τους Έλληνες διεθνείς εκπροσώπησε ο Ορέστης Καρνέζης, ο οποίος εμφανίστηκε αισιόδοξος. “Ευελπιστούμε να κερδίσουμε. Είμαστε αποφασισμένοι και αισιόδοξοι. Δεν φοβόμαστε κάτι. Θεωρούμε ότι ο καθένας πρέπει να είναι καλά προετοιμασμένος και να έχουμε όλοι μαζί μια καλή ομαδική προσπάθεια”, είπε.


Για το ταλέντο της Ακτής Ελεφαντοστού ο Καρνέζης υπογράμμισε ότι “βρισκόμαστε στο Μουντιάλ, που είναι οι καλύτερες ομάδες στον κόσμο. Δεν είναι η πρώτη φορά που αντιμετωπίζουμε τέτοιους ποδοσφαιριστές. Είτε παίζουμε με την πιο μεγάλη είτε με την πιο μικρή ομάδα, πρέπει να είμαστε προσηλωμένοι στο στόχο. Το μυστικό είναι η συνολική προσπάθεια”.

megatv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.