ΒΕΛΓΙΟ - ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2014Ένα πεντάλεπτο στο τέλος του ματς ήταν αρκετό για το Βέλγιο να πάρει τη μεγάλη νίκη με 1-0 επί της Ρωσίας, στο πλαίσιο του 8ου ομίλου, και παράλληλα την πρόκριση για τους «16» της διοργάνωσης. Ο Ντιβόκ Οριγκί στο 88΄ πέτυχε το μοναδικό γκολ της συνάντησης, που διεξήχθη στο «Μαρακανά» του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Το ματς στα πρώτα 45 λεπτά δεν είχε πολλές φάσεις, όπως επίσης δεν ήταν καλό ποιοτικά. Το Βέλγιο είχε την ελαφρά υπεροχή, ιδιαίτερα στα πρώτα 25 λεπτά, χωρίς, ωστόσο, να απειλήσει την εστία του Ακινφέεφ.

Από την άλλη η Ρωσία προσπάθησε περισσότερο με αντεπιθέσεις να απειλήσει και στο 44΄ έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου μέρους, με τον Κοκόριν να αστοχεί με κεφαλιά εντελώς αμαρκάριστος από το σημείο του πέναλτι, μετά τη σέντρα του Γκλουσακόφ.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στην επανάληψη. Το μέτριο θέαμα από τις δύο ομάδες συνεχίστηκε, με τη Ρωσία και πάλι να έχει τη μεγάλη ευκαιρία για να προηγηθεί στο 81΄, όταν ο Εστσένκο βρέθηκε πλάγια μέσα στην περιοχή και με συρτό σουτ έστειλε τη μπάλα σύριζα άουτ.

Τρία λεπτά αργότερα από το απευθείας φάουλ του Μιραλάς η μπάλα “σταμάτησε” στο δεξί δοκάρι του Ακινφέεφ, στη μοναδική κλασική ευκαιρία των Βέλγων στο 90λεπτο. Ακολούθησε στο 86΄ το σουτ του Αζάρ μέσα από την περιοχή να βρίσκει στα σώματα αμυντικών και στο 88΄ ο Οριγκί βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα με δυνατό σουτ μετά την ασίστ του Αζάρ.

Αξίζει να επισημανθεί ότι και τα τρία γκολ που έχει πετύχει το Βέλγιο μέχρι τώρα στο Μουντιάλ προήλθαν από τις αλλαγές του Βίλμοτς. Με την Αλγερία ήταν οι Φελαϊνί και Μέρτενς που μετέτρεψαν το 0-1 σε 2-1, ενώ απόψε πήρε σειρά ο 19χρονος, Οριγκί, ο οποίος πέτυχε το γκολ-πρόκρισης για την ομάδα του Βίλμοτς και παράλληλα έγινε ένας από τους νεότερους σκόρερ στην ιστορία της διοργάνωσης.

Διαιτητής: Φέλιξ Μπριχ (Γερμανία)

Κίτρινες: Βίτσελ – Γκλουσακόφ, Αλντεβάιρελντ

ΒΕΛΓΙΟ (Μαρκ Βίλμοτς): 1. Τιμπό Κουρτουά, 2. Τόμπι Αλντεβάιρελντ, 3. Τόμας Βερμάελεν (31΄ 5. Γιαν Βερτόνγκεν), 4. Βινσέν Κομπανί, 15. Ντάνιελ Βαν Μπούιτεν, 7. Κέβιν Ντε Μπρίινε, 8. Μαρουάν Φελαϊνί, 6. Άχελ Βίτσελ, 14. Ντράις Μέρτενς (75΄ 11. Κέβιν Μιραλάς) , 10. Εντέν Αζάρ, 9. Ρομέλου Λουκάκου (57΄ 17. Ντιβόκ Οριγκί)

ΡΩΣΙΑ (Φάμπιο Καπέλο): 1. Ιγκόρ Ακινφέεφ, 2. Αλεξέι Κοζλόφ (62΄ 22. Αντρι Εστσένκο), 4. Σεργκέι Ιγκνάσεβιτς, 14. Βασίλι Μπερεζούτσκι, 23. Ντμίτρι Κομπάροφ, 8. Ντένις Γκλουσακόφ, 19. Αλεξάντερ Σαμέντοφ (90΄ 11. Αλεξάντερ Κερζακόφ), 20. Βίκτορ Φαϊζούλιν, 17. Όλεγκ Σατόφ (83΄ 10. Αλαν Τζαγκόεφ), 9. Αλεξάντερ Κοκόριν, 6. Μαξίμ Κανιουνίκοφ.

δολ,αμπε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.