ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΕίτε θέλετε φέτος επιτέλους να βάλετε εκείνο το φωσφοριζέ μπικίνι, είτε απλά δεν θέλετε να κυκλοφορείτε τυλιγμένοι με την πετσέτα, πάντα υπάρχει ένας καλός λόγος για να εστιάσετε στη φυσική κατάσταση των κοιλιακών σας. Ακόμα και αν το καλοκαίρι δεν έχετε καν σκοπό να βγείτε στις παραλίες, γιατί δεν είστε θαλασσινός τύπος (και δικαιωμά σας), όλοι προτιμούν και προτιμούμε μια κοιλιά πιο επίπεδη και κάπως περισσότερο σμιλεμένη, καθώς καλώς ή κακώς με αυτά τα πρότυπα μεγαλώσαμε.

Χωρίς ωστόσο, να ενισχύσουμε τις ψευδαισθήσεις σας, ότι είναι εύκολο κάτι τέτοιο, υπάρχουν μερικές τακτικές που θα σας φέρουν ένα βήμα πιο κοντά στην κοιλιά-σανίδα που βλέπετε στα περιοδικά, που βέβαια, για να είμαστε και ειλικρινείς, είναι δημιούργημα ενός επιδέξιου χρήστη του photoshop.

Εσείς όμως θα είστε αληθινοί και όχι απλά μια φωτογραφία σε γλασέ χαρτί, γιατί θα έχετε ακολουθήσει τις παρακάτω  9 συμβουλές.

Προσαρμόστε την πείνα σας
Θα έχετε παρατηρήσει οι ίδιοι πως τις περιόδους που τρώτε μεγάλα και πλούσια γεύματα, πεινάτε ακόμα περισσότερο. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι αισθητήρες του στομάχου χάνουν μέρος της ευαισθησίας τους, στέλνοντας στον εγκέφαλο το μήνυμα, ότι δεν έχετε χορτάσει, ακόμα και αν έχετε φάει παραπάνω από όσο σας αναλογεί.
Ρυθμίστε ξανά αυτούς τους αισθητήρες, τρώγοντας σωστές μερίδες με τροφές χαμηλών λιπαρών, φυτικές ίνες, φρούτα και λαχανικά, τα οποία θα ικανοποιήσουν αποτελεσματικότερα την πείνα σας και θα στέλνουν  τα σωστά μηνύματα στον εγκέφαλό σας.

Ξεκινήστε με ένα γκρέηπφρουτ
Η οξύτητα του γκρέηπφρουτ καθυστερεί τη διαδικασία της πέψης, με αποτέλεσμα να νιώθετε χορτάτοι για περισσότερο διάστημα. Επιπλέον, μισό γκρέηπφρουτ, περιέχει το 64 της ημερήσιας συνιστώμενης δόσης σε βιταμίνη C.

 

Δείτε τους φίλους σας… περπατώντας
Αντί να κάτσετε για ακόμα μια φορά σε ένα μπαρ, πίνοντας κοκτέηλ, το οποίο ακούγεται ομολογουμένως δελεαστικό, απολαύστε την παρέα των φίλων σας κάνοντας μια βόλτα στην πόλη. Μπορεί στην αρχή να δεχθείτε τις διαμαρτυρίες τους, αλλά μια παρέα στη γυμναστική δίνει το κίνητρο που πολλοί δεν έχουν για να γυμναστούν και θα σας ευγνωμονούν όλοι όταν περάσει ο καιρός και χωρίς να το καταλάβουν θα έχουν αλλάξει, άρδην, τη φυσική τους κατάσταση.

Κλείστε την όρεξη σας με μια…σούπα
Έρευνα αμερικάνικου πανεπιστημίου έδειξε πως η κατανάλωση μιας σούπας χαμηλών λιπαρών, πριν από το γεύμα, έχει την ικανότητα να ρίξει τις προσλαμβανόμενες θερμίδες, κατά 20%, στο γεύμα που έπεται.

 

Βρείτε χρόνο για αεροβική άσκηση
Ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους να κάψετε το λίπος στην περιοχή της κοιλιάς είναι η αεροβική άσκηση. Για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι, σύμφωνα με σχετική έρευνα, η αεροβική άσκηση καίει 67% περισσότερο λίπος, απ’ ότι καταφέρνουν να κάψουν οι ασκήσεις ενδυνάμωσης ή ακόμα και ο συνδυασμός και των δυο (αεροβική και ενδυνάμωση).

Αφεθείτε στη μαύρη σοκολάτα
Τα μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, που βρίσκονται στη μαύρη σοκολάτα βοηθούν το σώμα να κάψει το κοιλιακό λίπος, ενώ τα φλαβονοειδή της μαύρης σοκολάτας (τριπλάσια σε ποσοστό σε σχέση με τη σοκολάτα γάλακτος) διατηρούν «καθαρές» τις αρτηρίες προστατεύντας από σχετικές παθήσεις. Τέλος, η μαύρη σοκολάτα, διατηρώντας το αίσθημα του κορεσμού της πείνας περισσότερη ώρα, βοηθάει στη συνολική απώλεια βάρους.

Δοκιμάστε εναλλακτικές κοιλιακές ασκήσεις
Τεντώστε τα πόδια και στηρίξτε το σώμα σας, σαν σανίδα, με τα τεντωμένα χέρια κάτω από το ύψος των ώμων σας. Στη συνέχεια και διατηρώντας τους κοιλιακούς σας σφιγμένους λυγίστε το αριστερό σας πόδι και προσεγγίστε τον αριστερό αγκώνα με το αριστερό γόνατο.
Επαναλάβετε 20 φορές την άσκηση, και για τις 2 πλευρές, συνδυάστε τη με 30λεπτο πρόγραμμα αεροβικής, 5-6 φορές την εβδομάδα και τα αποτελέσματα δεν θα αργήσουν να φανούν.

 

Επενδύστε στις φυτικές ίνες
Έχετε υπόψη σας, πως για κάθε 10 γραμμάρια φυτικών ινών που καταναλώνετε καθημερινά, αποθηκεύεται στην κοιλιά σας 4% λιγότερο λίπος. Οι φυτικές ίνες, ευτυχώς, συναντώνται σε πολλές μορφές, όπως είναι τα μήλα, τα φασόλια και το πλήθος λαχανικών που προσφέρει η καλοκαιρινή περίοδος και οι επιλογές σας είναι ουκ ολίγες.

Παραγγέλνετε με στρατηγική στο εστιατόριο
Πολλές φορές, όταν βγαίνουμε με τους φίλους μας για φαγητό, περιμένουμε να παραγγείλουν εκείνοι πρώτοι για να πάρουμε ιδέες για το τι θα φάμε κι εμείς. Καλό είναι αυτή η συνήθεια να σταματήσει, καθώς η επιρροή των άλλων στη δική μας παραγγελία είναι συχνά περισσότερο αρνητική παρά θετική, κυρίως αν οι άλλοι τείνουν στο παχυντικό φαγητό. Κάντε εσείς την αρχή παραγγέλνοντας κάτι διαιτητικό και έτσι δώστε τη γραμμή να κάνουν παρόμοιες επιλογές και οι υπόλοιποι.

clickatlife

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.