ΟΝΔΟΥΡΑΟ Αντόνιο Βαλένσια ήταν ο ηγέτης της ομάδας πριν το Μουντιάλ, αλλά στη Βραζιλία ο Ενερ είναι ο μεγάλος σταρ του Εκουαδόρ. Τρία γκολ σε δυο ματς και οι Νοτιοαμερικάνοι με το 2-1 κόντρα στις Ονδούρες έφτασαν τους 3 βαθμούς και παίζουν… τελικό με Γαλλία. Το πάλεψαν οι Ονδούρες, έριξαν… ξύλο, είχαν φάσεις, σκόραραν έπειτα το Μουντιάλ του 1982, αλλά ο Κόστλι ήταν… μόνος.

Ο Κόστλι… ξύπνησε το Εκουαδόρ
Ο χαμένος θα… χανόταν και οι δυο ομάδες μόνο με σφιχτές άμυνες δεν παρουσιάστηκαν. Γρήγορο ματς, κυνήγησαν το γκολ από την αρχή, αν και το άγχος περίσσευε για το Εκουαδόρο. Οι Νοτιοαμερικάνοι δυσκολευόντουσαν αρκετά στην ανάπτυξη, τα άκρα ήταν καλά κλεισμένα και μόνο ό,τι άρχιζε από τον άξονα είχε ελπίδες να εξελιχθεί σε ευκαιρία. Αυτό συνέβη στο 20′ όταν ο Ενερ Βαλένσια βγήκε στην πλάτη της άμυνας, αλλά το πλασέ του ήταν άστοχο. Οι Ονδούρες χωρίς πίεση, έβρισαν διαδρόμους για την αντίπαλη εστία και στο 27′ είχαν σημαντική ευκαιρία να σκοράρουν, αλλά η κεφαλιά του Μπερνάρντες πέρασε άουτ. Το… μήνυμα είχε σταλεί στο Εκουαδόρ που δεν πρόσεξε και στο 31′ ήρθε το σοκ! Ο Κόστλι βγήκε στην πλάτη της άμυνας και με εξαιρετικό τελείωμα άνοιξε το σκορ για τις Ονδούρες.

Αμεση απάντηση και… ατυχία!
Μόλις τρία λεπτά πέρασαν από το γκολ και η απάντηση ήταν άμεση, παράλληλη σέντρα, από τις λίγες του Εκουαδόρ και ο Ενερ Βαλένσια με κοντινή προβολή πέτυχε το 1-1. Οι Νοτιοαμερικάνοι είχαν τον έλεγχο, την κατοχή, αλλά το σκληρό ποδόσφαιρο της αντιπάλου και η αδυναμία ανάπτυξης δεν βοηθούσαν στη δημιουργία φάσεων. Μάλιστα, οι Ονδούρες στο 45′ είχαν τεράστια ευκαιρία να πάρουν το προβάδισμα. Η κεφαλιά του Κόστλι βρήκε στο δοκάρι, ενώ στην επαναφορά, ο Μπένγκστον την έσπρωξε με το χέρι στα δίχτυα και αντίκρισε την κίτρινη κάρτα.

Ενερ Βαλένσια ο σταρ!
Το Εκουαδόρ έβγαλε στο β’ μέρος τις ποιοτικές λύσεις που έχει στο ρόστερ του και στο 58′ θα μπορούσε να είχε κερδίσει πέναλτι. Ωστόσο, ο διαιτητής έκλεισε τα μάτια σε ανατροπή του Καϊσέδο. Η πίεση αυξήθηκε, οι Ονδούρες αδυνατούσαν να βγουν σωστά από την περιοχή τους και το… πλήρωσαν. Στο 65′ ο απόλυτος ηγέτης του Εκουαδόρ, ο Ενερ Βαλένσια με κεφαλιά έπειτα από φάουλ του Αγιόβι διαμόρφωσε το 2-1. Οι Νοτιοαμερικανοί είχαν τον έλεγχο, παρά το γεγονός πως Μοντέρο, Αντόνιο Βαλένσια ήταν απογοητευτικοί. Ωστόσο, δεν έλειψαν τα κενά που έδιναν ευκαιρία στις Ονδούρες να απειλήσουν. Στο 77′ θα μπορούσαν να είχαν κερδίσει πέναλτι, αφού ο Κόστλι βρέθηκε στο έδαφος από μαρκάρισμα αντιπάλου και κακώς δεν δόθηκε παράβαση. Το Εκουαδόρ κράτησε μέχρι τέλους και οι τρεις βαθμοί το κράτησαν ολοζώντανο στη μάχη της πρόκρισης! Για να βρεθεί στη φάση των «16» θέλει ίδιο ή καλύτερο αποτέλεσμα με την Ελβετία (Οι Ελβετοί είναι στο -2 από τους Νοτιοαμερικάνους).

MVP: Ποιος άλλος… Ο Ενερ Βαλένσια είναι ο μοναδικός παίκτης του Εκουαδόρ που σκοράρει και με τα δικά του τέρματα, η ομάδα του έμεινε ολοζώντανη στη μάχη της πρόκρισης. Το πάλεψε σε όλο το ματς, μέσα σε όλες τις φάσεις και θα είχε πετύχει χατ τρικ στις καθυστερήσεις αν ο Αντόνιο Βαλένσια δεν είχε κάνει χέρι.

POINT: Δεν είχε… άξονα, Μοντέρο και Αντόνιο Βαλένσια εκτός κλίματος, αλλά ο Ενερ Βαλένσια έπαιξε και για τους δυο… Οι Ονδούρες έριξαν ξύλο, αλλά δεν κλείστηκαν και πίσω. Δημιούργησαν φάση, αλλά ο εξαιρετικός Κόστλι που σκόραρε ήταν άτυχος τόσο στο 45′ στη φάση του δοκαριού όσο και στο 77′ που ανατράπηκε, αλλά δεν πήρε πέναλτι. Ενας επιθετικός έκρινε το ματς και το Εκουαδόρ του Ενερ Βαλένσια έμεινε ζωντανό για την πρόκριση.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

Ονδούρες: Βαγιαδάρες, Μπεκέλες, Μπερνάρντες, Φιγκερόα, Ιζσαγκίρε (46′ Χουάν Κάρλος Γκαρσία), Γαρίδο (71′ Μάριο Μαρτίνες), Κλάρος, Μπόνιεκ Γκαρσία (82′ Μάρβιν Τσάβες), Εσπινόσα, Κόστλι, Μπένγκτσον.
Εκουαδόρ: Ντομίνγκες, Παρέδες, Γκουάγκουα, Εράσο, Αγιόβι, Μίντα (82′ Γκρουέσο), Νομπόα, Α. Βαλένσια, Μοντέρο, Ε. Βαλένσια, Καϊσέδο (82′ Μέντες).

gazzetta

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.