Η Γαλλία σκόρπισε την Ελβετία

γαλλιαΜαθήματα σύγχρονου ποδοσφαίρου παρέδωσε η Γαλλία, η οποία διέλυσε με 5-2 την Ελβετία στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του 5ου ομίλου στην «Φόντε Νόβα» της πόλης Σαλβαντόρ και ουσιαστικά εξασφάλισε την πρόκρισή της στους «16» του παγκοσμίου κυπέλλου της Βραζιλίας.

Τα τέρματα των «πετεινών» πέτυχαν οι Ζιρού (17΄), Ματουϊντί (18΄), Βαλμπουενά (40΄), Μπενζεμά (67΄) και Σισοκό (73΄). Οι Ελβετοί μείωσαν με το Τζεμαϊλί στο 81΄, ενώ στο 87΄ ο Τσάκα διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Το συγκότημα του Ντιντιέ Ντεσάμπ απέδειξε σε δεύτερο συνεχόμενο ματς, αυτή την φορά με σαφώς πιο δυνατό αντίπαλο από αυτόν την πρεμιέρας (Ονδούρα), ότι είναι φτιαγμένο για μεγάλα πράγματα στη διοργάνωση. Πρόκειται για μία ομάδα που διαθέτει ίσως την κορυφαία μεσοεπιθετική γραμμή από τις 32 του τουρνουά, τουλάχιστον, με βάση την εικόνα που έχουν δείξει έως τώρα, ενώ είναι εξαιρετική και στα αμυντικά της καθήκοντα (2 γκολ σε 2 ματς, το ένα από φάουλ), με όλους τους παίκτες να μαρκάρουν και να «πνίγουν» τον αντίπαλο. Ακόμη και η Ολλανδία, που στα δύο πρώτα ματς έχει πετύχει κι αυτή 8 τέρματα (έχει δεχτεί, όμως, 3), δεν διαθέτει την ταχύτητα και την ακρίβεια στις μεταβιβάσεις που παρουσιάζουν έως τώρα οι «τρικολόρ».

Οι «πετεινοί» βρίσκονται με «κλειστά μάτια» στον αγωνιστικό χώρο κι αυτό φάνηκε στα 4 από τα 5 γκολ που πέτυχαν. Ο Ζιρού στο 17΄ με κεφαλιά μετά από κόρνερ έγραψε το 1-0, ένα λεπτό μετά ο Ματουϊντί μετά την ασίστ του Μπενζεμά πέτυχε το 2-0 (φέρει ευθύνη ο Μπενάλιο), ενώ στο 40΄ με τρεις μπαλιές από την άμυνά τους, οι Γάλλοι πανηγύρισαν για τρίτη φορά. Ο Βαράν έδωσε στο Ζιρού κι αυτός «σέρβιρε» μισό γκολ στο Βαλμπουενά, ο οποίος δε δυσκολεύτηκε σε άδεια εστία να κάνει το 3-0.

Θα μπορούσε η Γαλλία να είχε πετύχει νωρίτερα το 3-0, αλλά ο Μπενζεμά στο 33΄ νικήθηκε από το Μπενάλιο στο πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος από το Τζουρού. Στην επαναφορά της μπάλας ο Καμπάιγ σε κενό τέρμα σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι.

Στο δεύτερο μέρος οι Γάλλοι «κατέβασαν ταχύτητα» και διαχειρίστηκαν το ματς όπως έπρεπε για να κρατήσουν δυνάμεις ενόψει της συνέχειας. Σε ρυθμό…ρελαντί πέτυχαν άλλα δύο γκολ, με τον Μπενζεμά στο 67΄, μετά την ασίστ του Πογκμπά, ενώ στο 73΄ ο στράικερ της Ρεάλ ήταν αυτός που έδωσε στο Σισοκό, που με τη σειρά του νίκησε το Μπενάλιο (5-0).

Προς το τέλος χαλάρωσαν και δέχτηκαν δύο γκολ, το πρώτο στο 81΄ με το απευθείας φάουλ του Τζεμαϊλί, ενώ στο 87΄ από την ασίστ του Ινλέρ, ο Τσάκα με σουτ στην κίνηση πέτυχε ένα καταπληκτικό γκολ (2-5).

Δευτερόλεπτα μετά τη λήξη ο Μπενζεμά σκόραρε και πάλι αλλά το γκολ δεν μέτρησε καθώς ο διαιτητής Κάιπερς είχε ήδη σφυρίξει το τέλος της αναμέτρησης.

ΕΛΒΕΤΙΑ (Ότμαρ Χίτσφελντ): 1. Ντιέγκο Μπενάλιο, 2. Στεφάν Λιχτστάινερ, 5. Στιβ βον Μπέργκεν (9΄ 4. Φιλίπ Σεντέρος), 20. Γιοχάν Τζουρού, 13. Ρικάρντο Ροντρίγκες, 8. Γκοχλάν Ινλέρ, 11. Βαλόν Μπεχράμι, 23. Τσερντάν Σακίρι, 10. Γκανίτ Τσακά, 9. Χάρις Σεφέροβιτς (69΄ 19. Γιόζιπ Ντρμιτς), 18. Αντμίρ Μεχμέντι (46΄ 15. Μπλερίμ Τζεμαϊλί)

ΓΑΛΛΙΑ (Ντιντιέ Ντεσάμπ): 1. Ούγκο Λιορίς, 2. Ματιέ Ντεμπισί, 4. Ράφαελ Βαράν, 5. Μαμαντού Σακό (66΄ 21. Λοράν Κοσιελνί), 3. Πατρίς Εβρά, 6. Γιοάν Καμπάιγ, 8. Ματιέ Βαλμπουενά (82΄ 11. Αντουάν Γκρισμάν), 14. Μπλεζ Ματουϊντί, 18. Μούσα Σισοκό, 10. Καρίμ Μπενζεμά, 9. Ολιβιέρ Ζιρού (63΄, 19. Πολ Πογκμπά).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.