ergasia - εργασια - υπαλληλοιΜπορεί οι εποχές να είναι δύσκολες στην αγορά εργασίας ωστόσο υπάρχουν ακόμα κάποιες «τρύπες» στις οποίες κάποιος θα μπορούσε να «χωθεί» και να αποκτήσει δουλειά. Γιατί;

Γιατί πολύ απλά υπάρχουν τομείς στους οποίους οι εργοδότες δυσκολεύονται να βρουν υπαλλήλους.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την ετήσια έρευνα ταλέντου της ManpowerGroup το 42% των εργοδοτών αντιμετωπίζει δυσκολία στην κάλυψη θέσεων εργασίας, ποσοστό το οποίο είναι μάλιστα αυξημένο κατά 4 μονάδες σε σχέση με πέρυσι και 6 ποσοστιαίες μονάδες πάνω από τον παγκόσμιο μέσο όρο.
«Για όποιον παρακολουθεί στενά την αγορά, το φετινό Top 10 των ειδικοτήτων αποτυπώνει τις δύο κυρίαρχες τάσεις του σήμερα.

Από τη μία υψηλόβαθμα στελέχη και στελέχη πωλήσεων κάθε επιπέδου παραμένουν δυσεύρετα, όχι τόσο γιατί λείπουν οι υποψήφιοι από την ελληνική αγορά, όσο γιατί λείπουν οι δεξιότητες που θα τους επιτρέψουν να δημιουργήσουν αξία σε αυτές τις ακόμη πιο απαιτητικές, σύνθετες εποχές», επισήμανε η δρ Βενετία Κουσία, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της ManpowerGroup.

Οι 10 πιο περιζήτητες ειδικότητες από τους εργοδότες
Επαγγελματίες πωλητές
Υψηλόβαθμα στελέχη
Εξειδικευμένοι τεχνίτες
Τεχνικοί
Μηχανικοί
Προσωπικό για διοικητική και γραμματειακή υποστήριξη
Προσωπικό για λογιστήρια/οικονομικά τμήματα
Εργάτες
Χειριστές μηχανημάτων
Διευθυντές πωλήσεων

Επίσης, σύμφωνα με την έρευνα, δύο στους τρεις Έλληνες εργοδότες (66%) εκτιμούν ότι οι θέσεις απασχόλησης που παραμένουν κενές λόγω δυσκολίας εύρεσης κατάλληλων εργαζομένων έχουν από μέτρια έως υψηλή επίπτωση στην ικανότητα της επιχείρησης να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πελατών της. Το ποσοστό αυτό είναι αυξημένο κατά 12 μονάδες σε σχέση με πέρυσι.

koolnews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.