Οι Δημήτρης Σαλπιγγίδης και Στέφανος Καπίνο θεωρούν ότι η Εθνική Ελλάδος θα δείξει ένα καλύτερο πρόσωπο κόντρα στην Ιαπωνία και θα πάρει τους τρεις βαθμούς.

SALPIGGIDHSΟι Δημήτρης Σαλπιγγίδης και Στέφανος Καπίνο ήταν οι δυο παίκτες της Εθνικής Ελλάδος που βρέθηκαν στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου των Ελλήνων διεθνών. Οι δυο ποδοσφαιριστές του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος υποστήριξαν ότι η Εθνική μπορεί να κερδίσει την Ιαπωνία και να περάσει στην επόμενη φάση δείχνοντας ακόμα καλύτερο πρόσωπο στα δυο τελευταία παιχνίδια.

Πρώτος τον λόγο πήρε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης που τόνισε:

“Είμαστε σε καλή κατάσταση, έχουμε ξεπεράσει το άτυχο αποτέλεσμα της πρεμιέρας και δουλεύουμε σκληρά για το επόμενο ματς το οποίο είναι κομβικής σημασίας”.

Καπίνο: “Συμφωνώ με τον “Σάλπι”. Έχουμε επικεντρωθεί στον αντίπαλο μας για την Πέμπτη και νομίζω ότι είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση για να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό στο ματς με την Ιαπωνία”.

Πως νοιώθετε για την φιλοξενία των κατοίκων στο Αρακαζού;

Σαλπιγγίδης: “Είναι πολύ φιλικοί μαζί μας, είναι πολύ χαρούμενοι και το αντιλαμβανόμαστε αυτό. Χαιρόμαστε και εμείς που έχουμε να κάνουμε με τόσο θερμό κόσμο. Το θεωρούμε πολύ σημαντικό για να περάσουν όλες αυτές οι μέρες γιατί δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα να μένεις σε ένα ξενοδοχείο για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα”.

Καπίνο: “Θα συμφωνήσω και εγώ με τον Δημήτρη. Ο κόσμος είναι πάρα πολύ θερμός. Μας “αγκάλιασε” από την πρώτη στιγμή και αυτό είναι πολύ σημαντικό”.

Ερώτηση για τις δηλώσεις του Χόντα και πως θα λειτουργήσει η Εθνική ομάδα στο ματς με την Ιαπωνία;

Σαλπιγγίδης: “Δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος να μπαίνουμε σε αυτή τη διαδικασία. Σεβόμαστε τις δηλώσεις όποιου αντιπάλου σε αυτό το τουρνουά. Εγώ δεν θα ήθελα να σχολιάσω κάποια δήλωση κάποιου αντιπάλου με όλο τον σεβασμό τόσο στον Χόντα όσο και σε όλους τους ποδοσφαιριστές της Ιαπωνίας”.

Καπίνο: “Θα ακολουθήσω και εγώ τα λόγια του Δημήτρη, δεν θα ήθελα να σχολιάσω τα λόγια του αντιπάλου μας”.

 

 

Παίζει ρόλο το ποιος θα σκοράρει το πρώτο γκολ;

Σαλπιγγίδης: “Σε θεωρητικό επίπεδο θα συμφωνούσα απόλυτα μαζί σας, είναι σημαντικό. Σε πρακτικό μπορεί να μην γίνει. Είναι ένα ματς 90 λεπτών μπορεί να γυρίσει οποιαδήποτε στιγμή”.

Καπίνο: “Σίγουρα όποιος θα σκοράρει πρώτος έχει το πλεονέκτημα. Έχουμε δει πολλά όμως σε όλα τα παιχνίδια. Δεν τελειώνει κάτι με το πρώτο γκολ, βέβαια έχει το προβάδισμα αλλά μέχρι εκεί”.

Αν υπάρχει πρόβλημα στην αριστερή πλευρά της άμυνας της Ιαπωνίας επειδή από εκεί δέχτηκε δυο γκολ κόντρα στην Ακτή Ελεφαντοστού;

Σαλπιγγίδης: “Θεωρώ ότι το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι λαθών. Δεν μαρτυράει ότι υπάρχει και αδυναμία. Ήταν ένα συμπτωματικό γεγονός. Είναι μια αξιόλογη ομάδα, έχει αλληλοκάλυψη, τρέχει για 90 λεπτά. Δεν θεωρώ ότι είναι αυτό το αδύνατο της σημείο”.

Τι συζητήσατε στις συναντήσεις μετά το παιχνίδι με την Κολομβία και δυο μέρες

Καπίνο: “Στο τι συζητήσαμε πιστεύω είναι προσωπικό και πρέπει να μείνει μέσα στην ομάδα. Είμαστε σε καλή κατάσταση και θεωρώ ότι είμαστε έτοιμοι για να αντιμετωπίσουμε έναν πολύ καλό αντίπαλο”.

Ακολούθησαν ερωτήσεις από Έλληνες δημοσιογράφους που βρίσκονται στην Βραζιλία.

Έχουν περάσει 4 χρόνια από το πρώτο μας γκολ στο Μουντιάλ, φέτος έχουμε σκοράρει μόνο σε ένα παιχνίδι, τι φταίει;

Σαλπιγγίδης: “Θεωρώ ότι αυτό που μας έλειπε ήταν η τύχη. Δημιουργήσαμε πάρα πολλές ευκαιρίες, δεν καταφέραμε να πετύχουμε γκολ και δεν σκοράραμε.

Από τη στιγμή που δημιουργήσαμε όμως τόσες ευκαιρίες, είναι θέμα χρόνου. Σίγουρα μας προβληματίζει. Στο ποδόσφαιρο είναι νόμος αλλά από τη στιγμή που έρχονται οι ευκαιρίες θα έρθουν και τα γκολ”.

Ποιο είναι το επόμενο βήμα για τον Στέφανο Καπίνο;

“Καταρχήν είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι σε όλες τις διοργανώσεις από την Εθνική Παίδων μέχρι εδώ. Χαίρομαι που είμαι στο πρώτο μου Μουντιάλ και δουλεύω σκληρά ώστε να συνεχίσω και να φτάσω ακόμα ψηλότερα”.

Είδατε και τους τρεις αντιπάλους, ποια θεωρείς ότι είναι η καλύτερη;

Σαλπιγγίδης: “Κοιτώντας τα πρώτα παιχνίδια θεωρώ ότι το προβάδισμα το έχουν οι δυο πρώτες ομάδες που κερδίσαν. Αλλά και η Ιαπωνία και εμείς είμαστε καλές ομάδες και δεν ξέρεις πως μπορούν να εξελιχθούν τα ματς. Δεν βλέπω κάποιο φαβορί εγώ προσωπικά”.

Καπίνο:“Σίγουρα το προβάδισμα το έχουν οι δυο ομάδες που κέρδισαν αλλά ακόμα δεν έχει τελειώσει κάτι. Μπορούμε να αντιστρέψουμε και εμείς τα προγνωστικά και η Ιαπωνία, εύχομαι να είμαστε εμείς, αρχής γενομένης από το παιχνίδι της Πέμπτης”.

Τι αποτέλεσμα θα θέλατε στο παιχνίδι το άλλο;

Σαλπιγγίδης: “Νομίζω ότι εξαρτώμαστε από εμάς σε αυτή τη φάση, γιατί με δυο νίκες θα περάσουμε σίγουρα. Σε αυτό επικεντρωνόμαστε και δεν μας νοιάζει πόσο θα έρθει το άλλο παιχνίδι. Το καλό θα ήταν ένα “Χ” για να διεκδικήσουμε και την πρώτη θέση. Αλλά δεν θεωρώ ότι παίζει τόσο μεγάλο ρόλο”.

Υπάρχει περίπτωση να μην περάσουμε με δυο νίκες σε τριπλή ισοβαθμία λόγω του 3-0 του πρώτου αγώνα;

Σαλπιγγίδης: “Το θεωρώ εξαιρετικά δύσκολο. Αν συμβεί έτσι ήθελε να γίνει. Δεν μπορώ να θεωρώ ότι πρέπει να θέτουμε τους εαυτούς μας εκτός διοργάνωσης από το πρώτο παιχνίδι. Δεν πρέπει να καταδικάσουμε την ομάδα επειδή δέχτηκε τρία γκολ στο πρώτο παιχνίδι”.

Έχουμε δει την Ισπανία να χάνει με 5-1, την Κόστα Ρίκα να νικάει την Ουρουγουάη, αρκετές εκπλήξεις. Περιμένατε ένα τέτοιο τουρνουά;

Καπίνο: “Δεν περίμενα η Ισπανία να φάει πέντε γκολ. Πάντα υπάρχουν εκπλήξεις, πάντα γίνονται αποτελέσματα που δεν τα περιμένουμε”.

Σαλπιγγίδης: “Θεωρώ ότι το ποδόσφαιρο είναι το πιο όμορφο άθλημα. Μπορεί κάποια μεγαθήρια να χάνουν με βαριά σκορ. Αλλά αυτό που θεωρείται έκπληξη είναι και η ομορφιά του ποδοσφαίρου και το θέμα είναι πως το αντιλαμβανόμαστε. Αν έχουμε την τάση να τα ισοπεδώνουμε όλα ή να τα βλέπουμε πιο. Είναι καλό να αγαπάμε την χώρα μας. Αλλά ο φανατισμός, ο οπαδισμός οδηγάει σε λάθος μονοπάτια. Βιώνω και τις δυο καταστάσεις και προσπαθώ εγώ να το βλέπω σαν ποδοσφαιριστής”.

Πριν από τέσσερα χρόνια μετά την πρώτη ήττα στο Μουντιάλ του 2010 υπήρχε η ίδια κατάσταση αλλά η ομάδα αντέδρασε πιστεύεις ότι αυτό μπορεί να συμβεί και τώρα;

Σαλπιγγίδης: “Το πιστεύουμε όλοι αυτό. Σε αυτό έχουμε επικεντρωθεί. Πήγε άσχημα το πρώτο ματς αλλά δεν σημαίνει ότι όλοι τελείωσαν. Θα προσπαθήσουμε να πάρουμε τις δυο νίκες αλλά αν δεν τα καταφέρουμε, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι”.

Το παιχνίδι της Πέμπτης είναι κομβικό, αν πηγαίνει προς την ισοπαλία, θα τα δώσετε όλα για την νίκη καθώς το “Χ” θα είναι ένα καταδικαστικό αποτέλεσμα;

Καπίνο: “Δεν ξέρουμε πόσο καταδικαστικό θα είναι γιατί υπάρχει και το αποτέλεσμα του άλλου παιχνιδιού. Περιμένουμε και θα δούμε”.

Σαλπιγγίδης: “Έχουμε σκοπό να παίξουμε δυο παιχνίδια. Θέλουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Δεν ξέρω αν με 4 πόντους μπορούμε να περάσουμε η όχι. Πρέπει να κάνουμε δυο καλά παιχνίδια και στο τέλος θα δούμε αν μπορούμε να περάσουμε”.

Έξι παιχνίδια με ομάδες από την Ασία, με 4 ήττες και 2 ισοπαλίες, θεωρείς ότι υπάρχει κάποια παράδοση. Τι έχουν αυτές οι ομάδες και δεν μπορούμε να νικήσουμε; Σαλπιγγίδης: “Το θεωρώ ότι είναι καθαρά συμπτωματικό. Δεν έχουμε την δυνατότητα να παίζουμε τόσο συχνά με τέτοιες ομάδες. Αν είχαμε παίξει 20-30 παιχνίδια δεν θα ήταν σύμπτωση. Ομάδες που λειτουργούν σαν στρατιωτάκια, τρέχουν πάρα πολύ και δεν έχεις τέτοιες ομάδες στην Ευρώπη να αντιμετωπίσεις. Οι παραδόσεις όμως είναι για να σπάνε”.

Εσείς οι παλιότεροι προσπαθείτε να δώσετε και στους πιο νέους να καταλάβουν πως πρέπει να αντιμετωπίσουν αυτά τα ματς;

Σαλπιγγίδης: “Θεωρώ ότι τα πράγματα αν είσαι απέξω τα βλέπεις διαφορετικά. Όλα τα παιδιά έχουν επίγνωση του που βρίσκονται. Ξέρουν τι πρέπει να κάνουν. Θεωρώ ότι είμαστε μια ομάδα με όλη την σημασία της λέξεως. Δεν νομίζω ότι πρέπει να κάνουμε κάτι. Θα είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε την Ιαπωνία”.

sport24

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.