ΒΡΑΖΙΛΙΑΈχοντας σε μεγάλη βραδιά τον Οτσόα, το Μεξικό υποχρέωσε τη Βραζιλία στην πρώτη απώλεια βαθμών στο Μουντιάλ που διοργανώνει. Οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0 στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου, στο στάδιο «Καστελάο» της Φορταλέσα, διατήρησαν το αήττητο (προέρχονταν από ισάριθμες νίκες) και παραμένουν για τα καλά στο παιχνίδι της πρόκρισης στους «16».

Ο γκολκίπερ των Μεξικανών ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής του αγώνα. Σε δύο περιπτώσεις στο πρώτο μέρος και άλλες δύο στην επανάληψη, ο 28χρονος τερματοφύλακας της Αζαξιό έδειξε την κλάση του κι απεσόβησε σίγουρα γκολ. Η αρχή έγινε στο 26΄ με την κεφαλιά του Νεϊμάρ, όταν εκτινάχθηκε στη γωνία του κι έδιωξε με υπερένταση.

Αναδείχθηκε και πάλι νικητής στο τετ-α-τετ με τον Παουλίνιο στο 43΄, με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να μπουν ισόπαλες στ΄ αποδυτήρια. Το Μεξικό στο διάστημα των 45 λεπτών δεν κλείστηκε στην άμυνά του και απείλησε με τα σουτ των Ερέρα (24΄, απόκρουσε ο Ζούλιο Σέζαρ) και Βάσκες (41΄, λίγο άουτ).

Η Βραζιλία ήταν απούσα από τον αγωνιστικό χώρο στα πρώτα 20 λεπτά του δεύτερου μέρους. Οι Μεξικανοί κατάφεραν με άψογη τακτική να εγκλωβίσουν τους γηπεδούχους, που τα περίμεναν όλα από τα πόδια του Νειμάρ. Ο σταρ της «σελεσάο» έδωσε το έναυσμα για την αγωνιστική ανάκαμψη της ομάδας του, με τη μεγάλη ευκαιρία που έχασε στο 68΄, όταν νικήθηκε και πάλι από τον Οτσόα.

Για 10 λεπτά η Βραζιλία πίεσε αρκετά και δημιούργησε τις προϋποθέσεις για να απειλήσει, αλλά ήταν ανούσια στην τελική προσπάθεια. Ο Μεξικανός γκολκίπερ έκανε την απόκρουση του αγώνα στο 86΄ στην εξ επαφής κεφαλιά του Τιάγκο Σίλβα, μετά το φάουλ του Νεϊμάρ, στην τελευταία μεγάλη φάση του ματς για τους γηπεδούχους.

Στο 90΄ ο Ζούλιο Σέζαρ απόκρουσε δύσκολα το σουτ του Χιμένες.

Διαιτητής: Τσουνεΐτ Τσακίρ (Τουρκία)

Κίτρινες: Ραμίρες, Τιάγκο Σίλβα – Αγκιλάρ, Βάσκες

ΒΡΑΖΙΛΙΑ (Λουίς Φελίπε Σκολάρι):
12.Ζούλιο Σέζαρ, 2.Ντάνιελ Αλβες, 3.Τιάγκο Σίλβα, 4.Νταβίντ Λουίς, 6.Μαρσέλο, 8.Παουλίνιο, 11.Όσκαρ (84΄ 19΄.Γουίλιαν), 17.Λουίς Γκουστάβο, 16.Ραμίρες (46΄ 20.Μπερνάρ), 9.Φρεντ (68΄ 21.Ζο), 10.Νεϊμάρ

ΜΕΞΙΚΟ (Μιγκέλ Ερέρα):
13.Γκιγιέρμο Οτσόα, 7.Μιγκέλ Λάιουν, 2.Φρανσίσκο Ροντρίγκες, 4.Ράφαελ Μάρκες, 15.Εκτορ Μορένο, 22.Πάουλ Αγκιλάρ, 6.Εκτορ Ερέρα (76΄ 8.Μάρκο Φαμπιάν), 18.Αντρες Γκουαρντάντο, 23.Χοσέ Χουάν Βάσκες, 10.Τζιοβάνι Ντος Σάντος (84΄ 9.Ραούλ Χιμένες) , 19.Ορίμπε Περάλτα (74΄ 14.Χαβιέρ Ερνάντες).

δολ,αμπε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.