Παραμένει έκρυθμη η κατάσταση στο Ιράκ
apagwghΜια ομάδα τούρκων εργατών είναι μεταξύ των 60 ανθρώπων που απήγαγαν ισλαμιστές μαχητές κοντά στην ιρακινή πόλη του Κιρκούκ, λιγότερο από μια εβδομάδα αφότου δεκάδες άλλοι Τούρκοι είχαν κρατηθεί ως όμηροι στη Μοσούλη, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Dogan.

Μαχητές της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε (ΙΚΙΛ) απήγαγαν 15 τούρκους οικοδόμους που εργάζονταν για την ανέγερση ενός νοσοκομείου κοντά στην πόλη Ντορ, η οποία βρίσκεται ανάμεσα στο Σελαχεντίν και το Κιρκούκ, μετέδωσε το Dogan, επικαλούμενο έναν εργάτη που διέφυγε. Δεν κατέστη αμέσως σαφές πότε έγινε η απαγωγή. Στους απαχθέντες περιλαμβάνονται επίσης εργάτες από το Πακιστάν, το Μπανγκλαντές, το Νεπάλ και το Τουρκμενιστάν, μετέδωσε το Dogan.

Οι αντάρτες του ΙΚΙΛ απήγαγαν 31 τούρκους οδηγούς φορτηγών όταν κατέλαβαν, την περασμένη εβδομάδα, τη βόρεια πόλη της Μοσούλης στη διάρκεια μιας προέλασης-αστραπή. Στη συνέχεια κατέλαβαν το τουρκικό προξενείο στη Μοσούλη, συλλαμβάνοντας άλλους 49 ανθρώπους.

newsbeast

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.