mundialΗ πρώτη μεγάλη έκπληξη στο 20ο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας είναι γεγονός. Η πιο αδύναμη ομάδα του 4ου γκρουπ, Κόστα Ρίκα, νίκησε με 3-1 την Ουρουγουάη, στο στάδιο «Καστελάο» της Φορταλέσα κι έβαλε «φωτιά» στον όμιλο από την 1η κιόλας αγωνιστική.

Ο Καβάνι στο 24΄ με πέναλτι άνοιξε το σκορ για τη «σελέστε», αλλά στο 54΄ ο Κάμπελ και στο 57΄ ο Ντουάρτε έφεραν τα πάνω κάτω στην αναμέτρηση. Το «κερασάκι στην τούρτα» έβαλε ο Ουρένια στο 84΄. Στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Περέιρα αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα για χτύπημα στον Κάμπελ.

Το ματς δεν είχε πολλές φάσεις στο πρώτα 45 λεπτά. Ο Καβάνι στο 15΄ βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά αστόχησε, ωστόσο, ο σταρ της «σελέστε» σκόραρε στο 24΄ από το σημείο του πέναλτι. Ο Γκοντίν ανατράπηκε από τον Τζούνιορ Ντίας ενώ προσπαθούσε να πάρει θέση στην περιοχή και ο Μπριχ υπέδειξε την παράβαση, με τον άσο της Παρί Σεν Ζερμέν να δίνει προβάδισμα στην Ουρουγουάη (1-0).

Η Κόστα Ρίκα προσπάθησε να αντιδράσει, είχε το σουτ του Κάμπελ που έφυγε λίγο άουτ, ενώ προς το τέλος του ημιχρόνου ο Γκονζάλες δεν πρόλαβε να πιάσει την κεφαλιά μετά την άστοχη έξοδο του Μουσλέρα.

Το δεύτερο μέρος ανήκε ολοκληρωτικά στην ομάδα του Χόρχε Πίντο Λουίς. Ο πιο επικίνδυνος παίκτης των Κοσταρικανών στο ματς, Τζόελ Κάμπελ, έκανε τη ζημιά στην Ουρουγουάη στο 54΄ με το δυνατό ευθύβολο σουτ από την περιοχή.

Η πλήρης ανατροπή του σκηνικού ήρθε στο 57΄ με το Ντουάρτε (από θέση οφσάιντ που δεν υποδείχθηκε), αυτή την φορά να νικάει το Μουσλέρα με κεφαλιά και η ομάδα του να παίρνει το προβάδισμα με 2-1. Έξι λεπτά πριν το τέλος ο νεοεισελθών Ουρένια (μπήκε στο γήπεδο στο 83΄), με πλασέ μετά από πάσα του Κάμπελ, «σφράγισε» τον θρίαμβο της Κόστα Ρίκα.

Τα δύο γκολ της Κόστα Ρίκα στο 54΄ και 57΄ ήταν τα πιο γρήγορα που πέτυχε ποτέ η εθνική ομάδα της Κεντρικής Αμερικής σε Μουντιάλ. Στις 4 Ιουνίου 2002 είχε σκοράρει στο 61ο και 65ο λεπτό εναντίον της Κίνας στη διοργάνωση της Άπω Ανατολής.

Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων αποβλήθηκε ο Περέιρα με απευθείας κόκκινη κάρτα.

Διαιτητής: Φέλιξ Μπριχ (Γερμανία)
Κόκκινες: 94′ Περέιρα
Κίτρινες: Λουγκάνο, Γκαργκάνο, Κάσερες

ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ (Όσκαρ Ταμπάρες): 1.Φερνάντο Μουσλέρα, 2.Ντιέγκο Λουγκάνο, 3.Ντιέγκο Γκοντίν, 5.Βάλτερ Γκαργκάνο (61΄ 20.Αλβαρο Γκονζάλες), 7.Κριστιάν Ροντρίγκες (76΄ 8.Αμπελ Ερνάντες), 10.Ντιέγκο Φορλάν (60΄ 14.Νίκολας Λοντέιρο), 11.Κριστιάν Στουάνι, 16.Μαξιμιλιάνο Περέιρα, 17.Αρεβάλο Ρίος, 21.Εντισον Καβάνι, 22.Μάρτιν Κάσερες.

ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ
(Πίντο Χόρχε Λουίς): 1.Κέιλορ Νάβας, 3.Τζιανκάρλο Γκονζάλες, 4.Μίκαελ Ουμάνα, 5.Σέσλο Μπόργκες, 6.Όσκαρ Ντουάρτε, 7.Κριστιάν Μπολάνιος (89΄ 11.Μάικλ Μπαράντες) , 9.Τζόελ Κάμπελ, 10.Μπράιαν Ρουίς (83΄ 21.Μάρκος Ουρένα), 15.Τζούνιορ Ντίας, 16.Κριστιάν Γκαμπόα, 17.Γιέλτσιν Τεχέντα (74΄ 22.Χοσέ Κουμπέρο).

Και στη συνέχεια Αγγλία-Ιταλία

Στο άλλο ματς του ομίλου (01:00) η Αγγλία και η Ιταλία αναμετριούνται στο ευρωπαϊκό παραδοσιακό ντέρμπι στο χωρητικότητας 39.118 θεατών, «Amazonia arena» της πόλης Μανάους.

Οι δύο αντίπαλοι αποτελούν σταθερές αξίες στο διεθνές ποδόσφαιρο, με διαρκείς συμμετοχές στις σημαντικές διοργανώσεις, χωρίς όμως -και περισσότερο οι Άγγλοι αφού το 2006 οι Ιταλοί αναδείχθηκαν παγκόσμιοι πρωταθλητές- να φτάνουν σε σπουδαία διάκριση. Το Μουντιάλ της Βραζιλίας, φαντάζει ως μια πολύ καλή ευκαιρία και για τις δύο, όμως αφ΄ενός η παρουσία της ισχυρής Ουρουγουάης στον όμιλο και αφ΄ετέρου η αστάθεια που κατά καιρούς παρουσιάζουν, ίσως αποτελέσουν τροχοπέδη στον δρόμο προς την επιτυχία.

Οι Άγγλοι με «βαρύ πυροβολικό» τον Γουέϊν Ρούνεϊ και ικανούς αρωγούς τους Στάριτζ και Τζέραρντ, ελπίζουν στο καλύτερο δυνατό, χωρίς να πείθουν για την αξιοπιστία τους, καθώς εδώ και χρόνια -και παρά το γεγονός ότι διαθέτουν ένα απ τα κορυφαία πρωταθλήματα στον κόσμο- δυσκολεύονται να παράξουν μία απόλυτα ανταγωνιστική εθνική ομάδα. Από την πλευρά της, η «σκουάντρα ατζούρα», που επίσης παρουσιάζεται ασταθής, θα στηριχθεί κυρίως στην ομοιογένεια και στους «χαμηλούς τόνους» με τον Μάριο Μπαλοτέλι, τον Αντόνιο Κασάνο και τον Αντρέα Πίρλο, να ηγούνται της επιθετικής λειτουργίας.

Οπως είναι φυσικό, η προϊστορία των δύο αντιπάλων είναι μεγάλη, με τους Ιταλούς να έχουν εννέα νίκες, τους Αγγλους, οκτώ και επτά ισοπαλίες στις μέχρι τώρα 24 συναντήσεις τους.

Οι πιθανές συνθέσεις, έχουν ως εξής:

ΑΓΓΛΙΑ: Χαρτ, Τζόνσον, Κέϊχιλ, Γιαγκιέλκα, Μπέϊνς, Τζέραρντ, Χέντερσον, Στέρλινγκ, Λαλανα, Στάριτζ, Ρούνεϊ.

ΙΤΑΛΙΑ: Μπουφόν, Αμπάτε, Κιελίνι, Μπονούτσι, Ντε Σίλιο, Ντε Ρόσι, Καντρέβα, Πίρλο, Μαρκίζιο, Μπαλοτέλι, Κασάνο.

δολ,αμπε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.