Στον Δ’όμιλο

italiaΜε ένα από τα παραδοσιακά ευρωπαϊκά ντέρμπι, σε επίπεδο εθνικών ομάδων, ανοίγει η αυλαία του Δ` ομίλου στο Μουντιάλ, καθώς τα ξημερώματα της Κυριακής (01:00 ώρα Ελλάδας), θα βρεθούν αντιμέτωπες η Αγγλία και η Ιταλία. Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί στο χωρητικότητας 39.118 θεατών, «Amazonia arena» της πόλης Μανάους και θα την διευθύνει ο Ολλανδός, Μπιόρν Κάιπερς.

Οι δύο αντίπαλοι αποτελούν σταθερές αξίες στο διεθνές ποδόσφαιρο, με διαρκείς συμμετοχές στις σημαντικές διοργανώσεις, χωρίς όμως -και περισσότερο οι Αγγλοι αφού το 2006 οι Ιταλοί αναδείχθηκαν παγκόσμιοι πρωταθλητές- να φτάνουν σε σπουδαία διάκριση. Το Μουντιάλ της Βραζιλίας, φαντάζει ως μια πολύ καλή ευκαιρία και για τις δύο, όμως αφ΄ενός η παρουσία της ισχυρής Ουρουγουάης στον όμιλο και αφ΄ετέρου η αστάθεια που κατα καιρούς παρουσιάζουν, ίσως αποτελέσουν τροχοπέδη στον δρόμο προς την επιτυχία.

Οι Αγγλοι με «βαρύ πυροβολικό» τον Γουέϊν Ρούνεϊ και ικανούς αρωγούς τους Στάριτζ και Τζέραρντ, ελπίζουν στο καλύτερο δυνατό, χωρίς να πείθουν για την αξιοπιστία τους, καθώς εδω και χρόνια -και παρά το γεγονός ότι διαθέτουν ένα απ τα κορυφαία πρωταθλήματα στον κόσμο- δυσκολεύονται να παράξουν μία απόλυτα ανταγωνιστική εθνική ομάδα. Από την πλευρά της, η «σκουάντρα ατζούρα», που επίσης παρουσιάζεται ασταθής, θα στηριχθεί κυρίως στην ομοιογένεια και στους «χαμηλούς τόνους» με τον Μάριο Μπαλοτέλι, τον Αντόνιο Κασάνο και τον Αντρέα Πίρλο, να ηγούνται της επιθετικής λειτουργίας.

Οπως είναι φυσικό, η προϊστορία των δύο αντιπάλων είναι μεγάλη, με τους Ιταλούς να έχουν εννέα νίκες, τους Αγγλους, οκτώ και επτά ισοπαλίες στις μέχρι τώρα 24 συναντήσεις τους.

Οι πιθανές συνθέσεις, έχουν ως εξής:

ΑΓΓΛΙΑ: Χαρτ, Τζόνσον, Κέϊχιλ, Γιαγκιέλκα, Μπέϊνς, Τζέραρντ, Χέντερσον, Στέρλινγκ, Λαλανα, Στάριτζ, Ρούνεϊ.

ΙΤΑΛΙΑ: Μπουφόν, Αμπάτε, Κιελίνι, Μπονούτσι, Ντε Σίλιο, Ντε Ρόσι, Καντρέβα, Πίρλο, Μαρκίζιο, Μπαλοτέλι, Κασάνο.

Και Ουρουγουάη-Κόστα Ρίκα

Με μοναδικό στόχο την νίκη που θα την καταστήσει ένα από τα φαβορί για την πρόκριση στους «16» του Μουντιάλ, η Ουρουγουάη αντιμετωπίζει αύριο (22:00) την Κόστα Ρίκα στην πρεμιέρα για τον Δ` όμιλο της κορυφαίας διοργάνωσης. Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί στο χωρητικότητας 60.348 θεατών, «Castelao arena» της Φορταλέζα, με διαιτητή τον Γερμανό, Φέλιξ Μπριχ.

Οι Ουρουγουανοί, που κατά πάσα πιθανότητα θα παραταχθούν χωρίς τον Σουάρες που βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο της αποθεραπείας του, θέλουν πάση θυσία την νίκη, έτσι ώστε να διεκδικήσουν την πρόκριση στους αγώνες με την Αγγλία και την Ιταλία. Θα στηριχθούν στην εμπειρία του Ντιέγκο Φορλάν, στην σταθερότητα του Γκοντίν, στην παραγωγικότητα του Εντινσον Καβάνι, αλλά και στον ενθουσιασμό που τους διακρίνει. Από την πλευρά τους, οι Κοσταρικανοί με τον Τζόελ Κάμπελ στην κορυφή της επίθεσης, αναμένεται να παραταχθουν με αμυντικούς προσανατολισμούς και να επιχειρήσουν να εκμεταλλευθούν τις αντεπιθέσεις, προκειμένου να πάρουν θετικό αποτέλεσμα.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η Ουρουγουάη επιστρέφει στην Βραζιλία για πρώτη φορά στο πλαίσιο Μουντιάλ, μετά από 64 χρόνια και συγκεκριμένα από την επική νίκη της επί της «σελεσάο» με 2-1 στο τελικό του 1950, που αποτελεί μία από τις «μαύρες σελίδες» στην Ιστορία του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου.

Στο παρελθόν, οι δύο αντίπαλοι έχουν αναμετρηθεί οκτώ φορές με τους Ουρουγουανούς να μετρούν έξι νίκες και δύο ισοπαλίες, ενώ οι πιθανές συνθέσεις των ομάδων, έχουν ως εξής:

ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ: Μουσλέρα, Περέϊρα, Λουγκάνο, Γκοντίν, Κάσερες, Αρεβάλο Ρίος, Γκαργκάνο, Στουάνι, Ροντρίγκες, Φορλάν, Καβάνι.

ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ: Νάβας, Γκαμπόα, Γκονζάλες, Ουμάνα, Ντουάρτε, Ντιαζ, Κουμπέρο, Μπόρχες, Ρουίς, Ουρένια, Κάμπελ.

δολ,αμπε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.