ΙΣΠΑΝΙΑ - ΒΑΣΙΛΙΑΔΕΣΑν και ανακοίνωσε πριν από μερικές ημέρες την απόφασή του να παραιτηθεί, ο Χουάν Κάρλος θα παραμείνει βασιλιάς της Ισπανίας. Σε ό,τι αφορά τον τίτλο του, καθώς- όπως και η σύζυγός του, βασίλισσα Σοφία- θα τον διατηρήσει.

Μετά από την αιφνιδιαστική απόφαση του Χουάν Κάρλος να αφήσει το θρόνο της Ισπανίας, έπειτα από 39 χρόνια, θα τον διαδεχθεί ο γιος του, πρίγκιπας Φελίπε. Ομως, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση της χώρας, ο Χουάν Κάρλος των Βουρβόνων και η σύζυγός του Σοφία θα διατηρήσουν τους τίτλους του βασιλιά και της βασίλισσας.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να καθορίσει το μελλοντικό καθεστώς που θα διέπει το βασιλικό ζεύγος, ιδίως όσον αφορά την νομική προστασία τους. Για αυτό το λόγο το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε ένα διάταγμα με το οποίο διευκρινίζεται ότι ο Χουάν Κάρλος και η Σοφία θα φέρουν ισοβίως τους τίτλους τους.

Ο διάδοχος θα ορκιστεί στις 19 Ιουνίου ενώπιον των βουλευτών και των γερουσιαστών που μέχρι την ημερομηνία αυτή θα πρέπει να έχουν εγκρίνει το νόμο που επιτρέπει στον Χουάν Κάρλος να παραιτηθεί από το θρόνο. Στην τελετή θα παραβρεθούν, εκτός από τον νέο βασιλιά και τη σύζυγό του Λετίθια, η νέα διάδοχος του θρόνου, η 8χρονη Λεονόρ, η μικρότερη αδελφή της, Σοφία, η βασίλισσα Σοφία, η αδελφή του Φίλιππου Ελένα και δύο θείες του, αδελφές του Χουάν Κάρλος, η Πιλάρ και η Μαργκαρίτα.

Αντίθετα, ο ίδιος ο Χουάν Κάρλος θα απουσιάσει, αν και θα συνοδεύσει το νέο βασιλικό ζεύγος όταν θα βγει στο μπαλκόνι των Ανακτόρων για να χαιρετίσει το πλήθος, αργότερα την ίδια ημέρα.

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.