«Κάντε πιο επιστημονικά της δουλειά σας»

Ο Κιμ δίνει αυστηρή «καθοδήγηση επί τόπου» για πιο επιστημονικές μετεωρολογικές προβλέψεις   (Φωτογραφία:  Reuters ) Κάθε επίσκεψη του βορειοκορεάτη ηγέτη σε χώρους εργασίας συνοδεύεται συνήθως από επαίνους για την ποιότητα της βορεικορεατικής εργασίας: Το κατσάδιασμα λοιπόν στους μετεωρολόγους, μετά από δύο κύματα ξηρασίας, είχε ιδιαίτερη αξία.

Τον Μάιο, η ξηρασία στη Βόρειο Κορέα έπληξε σημαντικά την αγροτική παραγωγή καταστρέφοντας αρκετές εκαντάδες εκτάρια, σύμφωνα με τα επίσημα ΜΜΕ της χώρας. Ο περασμένος Φεβρουάριος θεωρείται επίσης ένας από τους πιο ξηρούς των τελευταίων δεκαετιών.

Ο Κιμ επισκέφθηκε προ ημερών την βορειοκορεατική υπηρεσία μετεωρολογικών προβλέψεων αλλά από τη συνήθη «καθοδήγηση επί τόπου» έλειπαν τα συγχαρητήρια για τη δουλειά της υπηρεσίας.

Ο βορειοκορεάτης ηγέτης «επισήμανε πως υπάρχουν πως εσφαλμένες προβλέψεις, επειδή οι μετεωρολογική παρατήρηση δεν γίνεται με σύγχρονο και επιστημονικό τρόπο», όπως γράφει η βορεικορεατική Rodong Sinmun.

Η δουλειά των μετεωρολόγων «πρέπει να βελτιωθεί τάχιστα, γιατί ειδάλλως δεν μπορεί να βελτιωθεί η ζωή των Βορειοκορεατών», ανέφερε ο Κιμ. Οι συστάσεις είχαν φυσικά εκτενή φωτογραφική και τηλεοπτική κάλυψη.

δολ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.