Νίκησε 3-1 την Κροατία

ΒΡΑΖΙΛΙΑΤο «αστέρι» της Βραζιλίας, Νεϊμάρ, έλαμψε στην πρεμιέρα του 20ου Παγκοσμίου Κυπέλλου στην «Αρένα ντε Σάο Πάουλο». Ο ηγέτης της «οικοδέσποινας» με δύο γκολ στο εναρκτήριο ματς της διοργάνωσης κόντρα στην Κροατία οδήγησε τη «σελεσάο» σε μεγάλη νίκη με 3-1, στο πλαίσιο του 1ου ομίλου.

Με το αυτογκόλ του Μαρσέλο στο 11΄ η Κροατία άνοιξε το σκορ, αλλά στο 29΄ ο Νεϊμάρ έφερε το ματς στα ίσια και στο 71΄ με πέναλτι πέτυχε την ανατροπή. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Όσκαρ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Η Κροατία στάθηκε εξαιρετικά στα πρώτα 45 λεπτά κι αν οι παίκτες της δεν έκαναν κάποια λάθη στον χώρο του κέντρου, ίσως να έμπαιναν με προβάδισμα στ΄ αποδυτήρια. Η ομάδα του Νίκο Κόβατς εκμεταλλεύτηκε τη νωθρή ανάπτυξη των Βραζιλιάνων, μπήκε πιο δυνατά και σε μία από τις γρήγορες αντεπιθέσεις που έβγαλε στο ξεκίνημα, κατάφερε να προηγηθεί. Από τη συρτή σέντρα του Όλιτς στο 11΄ και την αποτυχημένη προσπάθεια του Γέλαβιτς, ο Μαρσέλο σκόραρε εις βάρος της ομάδας του και με το αυτογκόλ οι Κροάτες πήραν το προβάδισμα (1-0).

Μετά το 20΄ ανέβηκε -η προβληματική στην ανάπτυξη μέχρι τότε- «σελεσάο» κι άρχισε να πιέζει πιο ορθολογικά, κυρίως από τα πλάγια, με τον Όσκαρ, για την ισοφάριση. Ο Πλετίκοσα στο 22΄ είπε «όχι» στο δυνατό σουτ του μέσου της Τσέλσι, ωστόσο, στο 29΄ είδε την εστία του να παραβιάζεται. Οι γηπεδούχοι έκλεψαν τη μπάλα στη μεσαία γραμμή, ο Νεϊμάρ μπήκε με μέτωπο προς την εστία της Κροατίας και με αριστερό συρτό σουτ έξω από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι και στη συνέχεια στα δίχτυα (1-1).

Οι Κροάτες είχαν τον έλεγχο του ματς στην επανάληψη, καθώς κατάφεραν να κλείσουν όλους τους διαδρόμους και να μην απειληθούν από την «οικοδέσποινα» του τουρνουά. Η αναμέτρηση «σημαδεύτηκε» από την φάση του 70ου λεπτού, όταν ο διαιτητής Νισιμούρα «είδε» πέναλτι στο κράτημα του Λόβρεν πάνω στον Φρεντ. Η «τραβημένη» απόφαση του Ιάπωνα ρέφερι έδωσε την ευκαιρία στο Νεϊμάρ να «γράψει» το 2-1, παρά την προσπάθεια του Πλετίκοσα που απόκρουσε προσωρινά.

Στα τελευταία λεπτά οι Κροάτες προσπάθησαν να ισοφαρίσουν, αλλά απέτυχαν στην τελική προσπάθεια. Και στο 91΄ ο Οσκαρ έφυγε μπροστά και με σουτ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Διαιτητής: Γιουϊτσι Νισιμούρα (Ιαπωνία)

Κίτρινες: Νεϊμάρ, Λουίς Γκουστάβο – Τσόρλουκα, Λόβρεν

ΒΡΑΖΙΛΙΑ (Λουϊς Φελίπε Σκολάρι):
12. Ζούλιο Σέζαρ, 2. Ντάνιελ Αλβες, 3. Τιάγκο Σίλβα, 4. Νταβίντ Λουϊς, 6. Μαρσέλο, 8. Παουλίνιο (63΄ 18. Ερνάνες), 11. Οσκαρ, 17. Λουίς Γκουστάβο, 7. Χουλκ (68΄ 20. Μπερνάρ), 9. Φρεντ, 10. Νεϊμάρ (88΄ 16. Ραμίρες).

ΚΡΟΑΤΙΑ (Νίκο Κόβατς):
1. Στίπε Πλετίκοσα, 11. Ντάριο Σρνα, 6. Ντέγιαν Λόβρεν, 2. Σίμε Βρσάλκο, 5. Βέντραν Τσόρλουκα, 7. Ιβάν Ράκιτιτς, 10. Λούκα Μόντριτς, 4. Ιβάν Πέρισιτς, 20. Ματέο Κόβατσιτς (61΄ 14. Μαρσέλο Μπρόζοβιτς), 18. Ιβιτσα Ολιτς, 9. Νίκιτσα Γέλαβιτς (78΄ 16. Αντε Ρέμπιτς).

δολ,αμπε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.