Περισσότερο από 1 τόνο ηρωίνης κατάσχεσαν οι διωκτικές αρχές. Η μεγαλύτερη ποσότητα που έχει βρεθεί στην Ελλάδα, εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια γιγαντιαίας επιχείρησης στην Αττική.

HRWINHΣύμφωνα με πληροφορίες, έχει συλληφθεί μία οικογένεια Ελλήνων, τέσσερις υπήκοοι Τουρκίας και δύο άτομα από το Ιράν, οι οποίοι εισήγαγαν τμηματικά, μέσω θαλάσσης με πλοία ή οδικώς με φορτηγά, μεγάλες ποσότητες ηρωίνης.

Οι αρχικές πληροφορίες για τη δράση του μεγάλου κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών, προήλθαν από αξιωματικούς του Λιμενικού Σώματος και της αμερικανικής DEA, ενώ συμμετείχαν στην επιχείρηση αξιωματικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής και στελέχη του ΣΔΟΕ. Οι παράλληλες αστυνομικές επιχειρήσεις εξελίχθηκαν σε οικία της οδό Αθανασίου Διάκου στη Φιλοθέη, σε μία άλλη στη Σαρωνίδα και σε αποθήκη στα Μεσόγεια.

Λιμενικοί και αστυνομικοί «βαρέθηκαν» να εντοπίζουν και να ζυγίζουν τις ποσότητες των ναρκωτικών. Από τη μέχρι στιγμής καταμέτρηση έχουν κατασχεθεί 1.100 κιλά ηρωίνης, ποσότητα που είναι η μεγαλύτερη που έχει ποτέ εντοπιστεί στην Ελλάδα. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η μεγάλη υπόθεση εξελίσσεται ερευνητικά τον τελευταίο χρόνο.

Κάποιες από τις μεταφορές των μεγάλων ποσοτήτων ηρωίνης, φαίνεται πως παγιδεύτηκαν με ασύρματους «πομπούς» προκειμένου οι διωκτικές αρχές να ελέγξουν την πορεία του παράνομου φορτίου και να εντοπίσουν παραλήπτες και μέλη του κυκλώματος διακίνησης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, η διακίνηση των μεγάλων ποσοτήτων ηρωίνης γινόταν με την τοποθέτησή τους σε ειδικές κρύπτες κοντέινερ, που μετέφεραν νόμιμα φορτία και έφθαναν ακτοπλοϊκώς στην Ελλάδα, ενώ σε άλλες περιπτώσεις οδικώς μέσα σε κρύπτες φορτηγών.

Οι μεταφορές των «προϊόντων» φαίνεται να γίνονταν μέσω νομιμοφανών εταιρειών, που είχαν συστήσει μέλη του μεγάλου κυκλώματος, με τα στελέχη του ΣΔΟΕ, να εξετάζουν όλες τις «αφανείς» επιχειρηματικές δραστηριότητες αυτών των εταιρειών. Λεπτομέρειες της υπόθεσης θα γίνουν γνωστές εντός της ημέρας, όταν ολοκληρωθούν οι έρευνες και εντοπιστούν όλοι εμπλεκόμενοι στο κύκλωμα.

thetoc

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.