Οι Καρυάτιδες ζητούν την αδελφή τους
KARYATIDESΣτο Βρετανικό Μουσείο, η σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου μαζί με έξι Ελληνίδες ως άλλες Καρυάτιδες πραγματοποίησαν μια ιδιαίτερη διαμαρτυρία για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα. Οι γυναίκες μπήκαν στο χώρο αναζητώντας τη χαμένη αδελφή τους.

Το Σάββατο οι ζωντανές Καρυάτιδες τράβηξαν το ενδιαφέρον των επισκεπτών του μουσείου.

Ο διεθνούς φήμης μαέστρος Θεόδωρος Ορφανίδης και ο συνθέτης Παντελής Παυλίδης ήταν εκεί.

1 2 3

Όπως είπε στο ΑΠΕ–ΜΠΕ η Σόνια Θεοδωρίδου, η πρωτοβουλία πάρθηκε στα πλαίσια του κινήματος «Beautiful Greece», που υπάρχει από το 2010. «Εμείς είμαστε καλλιτέχνες, δεν ήμαστε πολιτικοί. Δεν έχουμε τόσο μεγάλη δύναμη, αλλά αυτό που ζήσαμε στο Βρετανικό Μουσείο μας έδειξε ότι μπορούμε να κάνουμε κάτι και μάλιστα πολύ μεγάλο. Αυτό που είδα όταν μπήκαμε στο μουσείο, η σιωπή του κόσμου, του χιλιάδες κόσμου που ήταν εκεί και που μας άνοιγε το δρόμο να περάσουμε, ήταν κάτι το συγκλονιστικό. Θα μου μείνει αξέχαστο για όλη μου τη ζωή», τόνισε η κ. Θεοδωρίδου.

Αργότερα η αποστολή γέμισε με σημαίες κάθε γωνιά του Hyde Park, ζητώντας από τους Βρετανούς «να επιστρέψουν την Καρυάτιδα στη γη που τη γέννησε».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.