«Έφυγε» από τη ζωή ο Κώστας ΜουρούζηςΘρήνος στο Ελληνικό μπάσκετ, αφού, το μεσημέρι της Τετάρτης, άφησε την τελευταία του πνοή ο Κώστας Μουρούζης σε ηλικία 80 ετών.

Το τελευταία χρονικό διάστημα νοσηλευόταν στο «Ελπίς» καθώς και στο «Νίμιτς» όπου και κατέληξε.

Ενώ τις τελευταίες μέρες είχε πέσει σε κώμα, μετά από εγκεφαλικό το οποίο, τον είχε καθηλώσει στο κρεβάτι.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα τελευταία χρόνια έδινε μάχη με την επάρατο νόσο.

Στην καριέρα του ως μπασκετμπολίστας ο Κώστας Μουρούζης είχε αγωνιστεί για πολλά χρόνια σε ομάδες του εξωτερικού, ανάμεσα τους και στη Βαρέζε.

Όσον αφορά την προπονητική του καριέρα είχε κοουτσάρει την Εθνική, καθώς και Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό και ΑΕΚ.

Δήλωση υφυπουργού Αθλητισμού. Γ. Ανδριανού για το θάνατο του Κώστα Μουρούζη

Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιάννης Ανδριανός, έκανε την ακόλουθη δήλωση για το θάνατο του Κώστα Μουρούζη: «Ο ελληνικός αθλητισμός έχασε σήμερα (σ.σ Τετάρτη) έναν σπουδαίο εργάτη του. Ο Κώστας Μουρούζης ανήκε στην ολιγομελή και διακεκριμένη εκείνη ομάδα των πρωτοπόρων σκαπανέων, των ανθρώπων που με δέσμευση και πίστη στις δυνατότητες ανάπτυξης του αθλήματος στη χώρα, αφιέρωσαν στο μπάσκετ τη ζωή και το έργο τους.

»Είναι βέβαιο πως η ελληνική αθλητική οικογένεια θα κρατήσει άσβεστο το όνομά του και την πολύπλευρη προσφορά του τόσο ως αθλητή, όσο και ως προπονητή. Όσοι είχαμε την τιμή να τον γνωρίζουμε προσωπικά, και πολύ περισσότερο να συνδεόμαστε μαζί του με στενή φιλία, θα τον θυμόμαστε επιπροσθέτως για τον σπάνιο χαρακτήρα, την πραότητα και το ήθος του. Εκ μέρους του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά και της Κυβέρνησης, θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».

«Αντίο» στον Κώστα Μουρούζη απηύθυνε και η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ):«Ένας μεγάλος του ελληνικού μπάσκετ έφυγε σήμερα από τη ζωή. Ο Κώστας Μουρούζης, ένας άνθρωπος που έγραψε ιστορία ως παίκτης και στη συνέχεια ως προπονητής, μας αποχαιρέτησε σήμερα και η ΕΟΚ εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια της και τη συμπαράσταση στην οικογένειά του».

Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και Απόλλων Πατρών εξέδωσαν «αποχαιρετιστήριες» ανακοινώσεις για τον Κώστα Μουρούζη

Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης (ΣΕΠΚ), η ΚΑΕ Ολυμπιακός, η ΚΑΕ και η ΠΑΕ Παναθηναϊκός και ο Απόλλων Πατρών εξέδωσαν συλλυπητήρια ανακοίνωση για το θάνατο του Κώστα Μουρούζη, ενώ είχε προηγηθεί αυτή της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης και η δήλωση του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Ανδριανού.

Ο ΣΕΠΚ αποχαιρέτισε με τα εξής λόγια τον Κώστα Μουρούζη: «Απέραντη θλίψη έχει σκεπάσει την οικογένεια του μπάσκετ μετά την είδηση του θανάτου του Κώστα Μουρούζη, ενός ανθρώπου που συνέδεσε το όνομα του με το άθλημα, αλλά και με τον Σύνδεσμο Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης του οποίου αποτέλεσε ιδρυτικό στέλεχος. Τις τελευταίες ημέρες ο Κώστας Μουρούζης, που κάθισε μεταξύ άλλων στον πάγκο του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ, αλλά και του Ολυμπιακού, έδινε τη δική του μάχη έχοντας πέσει σε κώμα μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο… Αποτέλεσε ιδρυτικό στέλεχος του Συνδέσμου μας, αφήνοντας το στίγμα του από την πρώτη ημέρα κιόλας από το πόστο του αντιπροέδρου. Ο ΣΕΠΚ επιθυμεί να συλλυπηθεί την οικογένεια και τους αμέτρητους φίλους του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».

Στη συλλυπητήρια ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός αναφέρεται: «Ένας άνθρωπος που οδήγησε το “τριφύλλι” σε τίτλους και άφησε το αποτύπωμά του ανεξίτηλο στο ελληνικό μπάσκετ γενικότερα, μας άφησε για τη “γειτονιά των αγγέλων”. Ο Κώστας Μουρούζης μας είπε το δικό του “αντίο” σήμερα. Η οικογένεια του Παναθηναϊκού και η ΚΑΕ Παναθηναϊκός εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους για τη μεγάλη αυτή απώλεια και τη συμπαράσταση στην οικογένεια του Κώστα Μουρούζη στις δύσκολες αυτές στιγμές που περνά».

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός αναφέρει: «Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός εκφράζει τη βαθιά της λύπη για το θάνατο του Κώστα Μουρούζη. Η οικογένεια του Παναθηναϊκού έγινε σήμερα πιο φτωχή, αποχαιρετώντας έναν σπουδαίο προπονητή που συνέδεσε το όνομά του με τίτλους και μεγάλες στιγμές για το Τριφύλλι. Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους οικείους του».

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός αναφέρει στη συλλυπητήρια ανακοίνωσή της για το θάνατο του Κώστα Μουρούζη: «Ένας μεγάλος του ελληνικού μπάσκετ, μια από τους κολώνες του αθλήματος στη χώρα, ο τεράστιος Κώστας Μουρούζης δεν είναι πια κοντά μας. Ο προπονητής που οδήγησε τον Ολυμπιακό στην πρώτη μεγάλη ευρωπαϊκή του διάκριση, απεβίωσε σε ηλικία 80 ετών αφήνοντας ένα μεγάλο και δυσαναπλήρωτο κενό. Η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ εκφράζει τα βαθιά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του μεγάλου δάσκαλου. Η μορφή του θα είναι για πάντα χαραγμένη στις καρδιές όλων μας. Καλό ταξίδι».

Η συλλυπητήρια ανακοίνωση του Απόλλωνα Πατρών αποχαιρετά με αυτά τα λόγια την «αλεπού των πάγκων»:
«Η διοίκηση του Απόλλωνα Πάτρας εκφράζει την βαθύτατη θλίψη της για την μεγάλη απώλεια του Κώστα Μουρούζη. Ο εκλιπών υπηρέτησε με πίστη και αφοσίωση το ελληνικό μπάσκετ, και ορισμένες από τις επιτυχίες του αθλήματος σε εθνικό και συλλογικό επίπεδο φέρουν και την δική του υπογραφή. Ως παίκτης και σαν προπονητής έδειξε από νωρίς τον δρόμο για το επαγγελματικό μπάσκετ και καταξιώθηκε στη συνείδηση των ανθρώπων του αθλήματος με το παρατσούκλι “αλεπού των πάγκων”. Στον Απόλλωνα Πάτρας θα έχουμε για πάντα χαραγμένα στο μυαλό και την καρδιά μας τα λόγια του Κώστα Μουρούζη: “Αναπνέω, ζω και ελπίζω με την σκέψη μου να είναι στο μπάσκετ”. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».

δολ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.