Ομοιότητες ενός εκ των δραστών της ληστείας στο Συκούριο με «γνώριμο» αντιεξουσιαστή βλέπει η ΕΛ.ΑΣ.. Ενδείξεις και για κοινή δράση «Πυρήνων» – Χ.Ξηρού και Μαζιώτη – Παλαιοκώστα.

ANTIE3OUSIASTHSΣτο πρόσωπο και τα σωματομετρικά χαρακτηριστικά του  «στρατιώτη»-ληστή της Τράπεζας Πειραιώς στο Συκούριο Λάρισας, αξιωματικοί του αντιτρομοκρατικού επιτελείου, βλέπουν πολλές «ομοιότητες» με έναν νεαρό αντιεξουσιαστή, που τους είχε απασχολήσει μόνο για επεισόδια κατά τη διάρκεια πορειών. Αναλύοντας διαρκώς τις εικόνες από το κλειστό κύκλωμα καταγραφής της τράπεζας, «βλέπουν» τον συγκεκριμένο νεαρό, στην όψη και τις κινήσεις του «στρατιώτη»-ληστή του Συκούριου, χωρίς προς το παρόν να έχουν στοιχεία ή εργαστηριακά αποτελέσματα που να το πιστοποιούν.

Ο συγκεκριμένος νεαρός, όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, έχει μακρινή «συγγένεια» με άτομο που έχει κατηγορηθεί για σοβαρές υποθέσεις τρομοκρατίας, δεν έχει προσαχθεί ποτέ ως ύποπτος για συμμετοχή σε τρομοκρατικές ενέργειες, αλλά αναμένεται να αναζητηθεί προκειμένου να εξεταστεί.

Ενδεικτικό της αστυνομικής επιμονής αναζήτησης γενετικού υλικού των δραστών είναι το γεγονός της αφαίρεσης των ρούχων που φορούσαν κάποιοι υπάλληλοι και πελάτες, που βρέθηκαν αντιμέτωποι με τους δράστες. Η αναζήτηση DNA επικεντρώνεται περισσότερο στο πουκάμισο του διευθυντή της τράπεζας, ο οποίος ήρθε σε «στενή επαφή» με τον 3ο από τους δράστες, τον «φυσιολογικό, λίγο εύσωμο με… μάγουλα», όπως περιγράφεται από τους αστυνομικούς. «Ο διευθυντής από την ταραχή και το σοκ, που είχε υποστεί, είχε υψηλή εφίδρωση. Όταν έκανε λάθος τον κωδικό στην 1η απόπειρα ανοίγματος του χρηματοκιβωτίου, ο 3ος δράστης, ίσως και ο ‘φαντάρος’, τον έπιασαν και τον τράβηξαν απειλητικά. Από αυτή την ‘επαφή’ ευελπιστούμε να βγάλουμε το DNA, κάποιου δράστη» αναφέρουν χαρακτηριστικά υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ..

Τα στελέχη του αντιτρομοκρατικού επιτελείου πέρα από το modus operandi, που μοιάζει με εκείνο του Νίκου Μαζιώτη-«Ληστών των Μεθάνων», έχουν κάποιες ενδείξεις που δεν αποκλείουν εμφάνιση ασύλληπτων «Πυρήνων» μαζί με Χριστόδουλο Ξηρό ή μικρότερους «συγγενείς» του. Αντίστοιχη ύποπτη ένδειξη για ενδεχόμενη συμμετοχή του Βασίλη Παλαιοκώστα, είναι τα σωματομετρικά χαρακτηριστικά του 1ου ληστή που εισβάλει στην τράπεζα. «Είναι κοντός. Λίγο κάτω από 1, 70. Γεροδεμένος. Φορά περούκα και γυαλιά ηλίου», αναφέρουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ..

Όποιο από αυτά τα ενδεχόμενα ισχύει, τα στελέχη του αντιτρομοκρατικού επιτελείου, φοβούνται το «τρομοκρατικό κοκτέιλ» που μπορεί να προκαλέσει η κοινή δράση αυτών των καταζητούμενων.

Νίκος Μαζιώτης και Βασίλης Παλαιοκώστας έχουν «συνεργαστεί» στο παρελθόν, ενώ «Πυρήνες» και Χριστόδουλος Ξηρός το έκαναν στην διαφυγή του δεύτερου και στην απόπειρα εξόντωσης αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Ιτέας με το βιβλίο-βόμβα.

thetoc

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.