Έρχονται μεγάλες ανατροπές στη φορολόγηση μισθωτών και συνταξιούχων
foroiΤη μηνιαία παρακράτηση του φόρου εισοδήματος για μισθωτούς και συνταξιούχους από το 2015 εξετάζει σοβαρά το υπουργείο Οικονομικών με στόχο την ανακοπή της αυξητικής πορείας των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο.

Η μηνιαία παρακράτηση φόρου δεν θα προκύπτει μόνο από τον μισθό ή τη σύνταξη, αλλά από το σύνολο των εισοδημάτων του φορολογούμενου. Ειδικότερα, θα λαμβάνεται υπόψη το ύψος του συνολικού εισοδήματος του φορολογούμενου με βάση το περσινό του εισόδημα και στη συνέχεια θα υπολογίζεται η παρακράτηση με το σύνολο του φόρου που αντιστοιχεί στο εισόδημα.

Ο φόρος θα επιμερίζεται σε 12 δόσεις (ή 14 για όσους εξακολουθούν να παίρνουν δώρα Πάσχα, Χριστουγέννων και επίδομα άδειας) οι οποίες θα αφαιρούνται απευθείας. Ακολούθως, η επιχείρηση έχει την αποκλειστική ευθύνη να παρακρατά κάθε μήνα από την αμοιβή το 1/12 ή το 1/14 των ετήσιων φόρων και να το αποδίδει στο Δημόσιο.

Το νέο σύστημα θα έχει ως αποτέλεσμα οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι να λαμβάνουν λιγότερα χρήματα κάθε μήνα, όμως ο φόρος που θα κληθούν να πληρώσουν το επόμενο έτος μέσω της φορολογικής δήλωσης θα είναι μηδενικός.

newsbeast

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.