Οι νέοι σε κάθε στάδιο της εκπαίδευσής τους θα πρέπει να ενημερώνονται για τους κινδύνους υποβάθμισης του περιβάλλοντος, για την υπερβολική χρήση των ορυκτών πηγών ενέργειας αλλά και για τις προοπτικές των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας

Η 5η Ιουνίου έχει καθιερωθεί από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, συμβολίζει δε την ανάγκη συστράτευσης όλων μας με σκοπό τη διαφύλαξη της περιβαλλοντικής μας κληρονομιάς και του φυσικού μας πλούτου.

Ημέρα έντονου προβληματισμού για τις επιπτώσεις των πράξεών μας απέναντι στο φυσικό μας περιβάλλον και όχι εφησυχασμού.

Βλέπουμε καθημερινά τις τεράστιες κλιματικές αλλαγές που παρατηρούνται στον πλανήτη, με άσχημες συνέπειες για το μέλλον μας.
Αλλαγές που είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με τις καταστροφικές παρεμβάσεις που γίνονται στο περιβάλλον, από τον ίδιο τον άνθρωπο.

«Ύψωσε τη φωνή σου και όχι τη στάθμη της θάλασσας», το μήνυμα αυτό επέλεξε ο ΟΗΕ για το 2014, σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης για τους κινδύνους που επιφέρει η κλιματική αλλαγή αλλά και των μέτρων και δράσεων που πρέπει να ληφθούν για την αντιμετώπιση αυτών των κινδύνων. Χρειάζεται όλοι μας να δραστηριοποιηθούμε, έτσι ώστε να βελτιώσουμε τη συμπεριφορά μας απέναντι στο περιβάλλον μας, αποκτώντας νέες καθημερινές συνήθειες φιλικές προς το αυτό.

Γιατί το περιβάλλον είναι πηγή ζωής, είναι το «σπίτι» το δικό μας και των παιδιών μας.

Έχουμε την τύχη να ζούμε σε έναν τόπο καταπράσινο, με πλούσια χλωρίδα και πανίδα που όμως δεν έχει μείνει ανεπηρέαστος από τις κλιματικές αλλαγές. Όλα δείχνουν αλλαγή στο φυσικό περιβάλλον του τόπου μας.

Στις αλλαγές αυτές δεν είμαστε απλοί παρατηρητές. Ως Δήμος στηρίζουμε και ενισχύουμε δράσεις που έχουν στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών μας. Γιατί έχουμε υποχρέωση απέναντι στις επόμενες γενιές να τους κληρονομήσουμε ένα καθαρό περιβάλλον και τις ομορφιές του τόπου μας ανέπαφες.

Δημοσθένης Κουπτσίδης

Δήμαρχος Γρεβενών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.