Παγκόσμια Ημέρα ΠεριβάλλοντοςΗ Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου και αποτελεί το κύριο όχημα του ΟΗΕ από το 1972 για την ενημέρωση του παγκόσμιου κοινού για τα περιβαλλοντικά προβλήματα συμβολίζοντας την ανάγκη συστράτευσης μπροστά στον κοινό στόχο για τη διαφύλαξη της περιβαλλοντικής μας κληρονομιάς και την αειφορική διαχείριση του παγκόσμιου φυσικού μας πλούτου.

Το μήνυμα του ΟΗΕ για το 2014: «Ύψωσε τη φωνή σου και όχι τη στάθμη της θάλασσας» επιδιώκει να επισημάνει τους κινδύνους που επιφέρει η κλιματική αλλαγή και τα αναγκαία μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Η κλιματική αλλαγή αποτελεί ένα καίριο ζήτημα τόσο για το μέλλον της ανθρωπότητας όσο και του ίδιου του περιβάλλοντος, με τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου να αποτελεί πρωταρχικό στόχο όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Η ενημέρωση, η ευαισθητοποίηση και η κινητοποίηση των πολιτών σε τοπικό επίπεδο αποτελούν τις βασικές συνιστώσες για την ενεργή συμμετοχή όλων και την ανατροπή της παραδοσιακής στάσης αποχής απέναντι στα περιβαλλοντικά ζητήματα.
Το περιβάλλον δεν μας ανήκει. Το δανειστήκαμε από τις μελλοντικές γενιές και οφείλουμε να τους το παραδώσουμε σε όσο το δυνατό καλύτερη κατάσταση. Ως πολίτες της γης, φέρουμε όλοι μια σημαντική περιβαλλοντική ευθύνη.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.