Πρώτος σταθμός της περιοδείας του είναι η Πολωνία, ακολουθούν Βέλγιο και Γαλλία. Θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ουκρανίας , δεν θα έχει διμερείς συνομιλίες με τον Πούτιν στη Νορμανδία.

OBAMA-EYRWPHΣτην Ευρώπη βρίσκεται ο Μπαράκ Ομπάμα με πρώτο σταθμό της περιοδείας του στην Πολωνία ενώ θα ακολουθήσουν Βέλγιο και Γαλλία. Ο Αμερικανός πρόεδρος αναμένεται να συναντηθεί με τον νέο πρόεδρο της Ουκρανίας Πετρ Ποροσένκο.

Στόχος είναι η σύσφιξη των σχέσεων με τους συμμάχους του στην Ευρώπη και όπως δήλωσε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου στις συναντήσεις θα τεθούν επί τάπητος θέματα όπως η αναβάθμιση και η ενίσχυση του ΝΑΤΟ, τα ενεργειακά και η συμφωνία εμπορίου ΗΠΑ-ΕΕ.

Στο Βέλγιο ο Μπαράκ Ομπάμα αναμένεται να ζητήσει από τους δυτικούς ηγέτες να επαναβεβαιώσουν την ενότητά τους απέναντι στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια της Συνόδου της G7.

Στη Γαλλία, ο Αμερικανός πρόεδρος θα παραστεί στις εκδηλώσεις για την 70η επέτειο από την Απόβαση στη Νορμανδία. Προσκεκλημένος είναι και ο Βλαντιμίρ Πούτιν όμως ο Λευκός Οίκος έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα υπάρξουν διμερείς συνομιλίες.

thetoc

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.