Ακόμη 55 ακίνητα περιέρχονται στην κυριότητα του ΤΑΙΠΕΔ. Προς ιδιωτικοποίηση Μαρίνα Ζέας, Χιονοδρομικό Παρνασσού, Ξενία Palace στην Ακροναυπλία και ακίνητο στο…Manhattan! Δείτε τη λίστα.

marina zeasΑπό την Πλάκα μέχρι την 47η λεωφόρο της Νέας Υόρκης και από την Ρόδο μέχρι την Κέρκυρα και την Παλαιοκαστρίτσα.

Ο νέος κατάλογος των προς πώληση ή αξιοποίηση ακινήτων συντάχθηκε ήδη με απόφαση της διυπουργικής επιτροπής και δημοσιεύτηκε στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης. Στον κατάλογο των 55 ακινήτων, περιλαμβάνονται φιλέτα αξίας δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ. Ξεχωρίζουν πασίγνωστα Ξενία, η μαρίνα Ζέας, το χιονοδρομικό του Παρνασσού και περισσότερα από 30 οικόπεδα και εκτάσεις από τη Ρόδο μέχρι και το κέντρο της Πλάκας. Ο κατάλογος των ακινήτων όπως αποτυπώνεται στη σχετική απόφαση της Διυπουργικής, έχει ως εξής:

  1. Εκταση 11.100.000 τετραγωνικών μέτρων στον Παρνασσό. Το ΤΑΙΠΕΔ αποκτά τη δυνατότητα εκχώρησης σε τρίτους του δικαιώματος εκμετάλλευσης του χιονοδρομικού κέντρου συμπεριλαμβανομένων των κτισμάτων.
  2. Ακίνητο στην 47η λεωφόρο στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης. Πρόκειται για ιδιοκτησία του ελληνικού δημοσίου στο συγκρότημα «the 3 dag condominium».
  3. Το Αγρόκτημα Αγροτικού Σωφρονιστικού Καταστήματος Κασσάνδρας, μια έκταση 2.969.256 τετραγωνικών μέτρων στην θέση «Μετόχι Σταυρονικήτα» και στην περιοχή Σάνη του νομού Χαλκιδικής.
  4. Εκταση 119.607 τετραγωνικών μέτρων στη Σούδα των Χανίων
  5. Το πρώην Θεραπευτήριο Ψυχικών Παθήσεων Ι.Μ Πέτρας Ολύμπου συνολικής έκτασης 21.320.000 τετραγωνικών μέτρων. Το συγκεκριμένο ακίνητο βρίσκεται στη δημοτική ενότητα Πέτρας του Δήμου Κατερίνης
  6. Τρία ακίνητα που ανήκαν μέχρι τώρα στο Περιφερειακό Σύστημα Υγείας και Πρόνοιας Ηπείρου (ΠΕΣΥΠ Ηπείρου) και τα οποία βρίσκονται στην περιοχή Αμπελοκήπων Ιωαννίνων. Επίσης ακόμη πέντε ακίνητα στην περιοχή Αγίου Νικολάου Κοπάνων.
  7. Ακίνητο κυριότητας του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Κέρκυρας έκτασης 17.365 τετραγωνικών μέτρων στην Πλατεία Ψυχιάτρου Τσιριγώτη.
  8. Δύο οικόπεδα 398,33 και 201,43 τετραγωνικών μέτρων στην Πλάκα επί της οδού Ραγκαβά
  9. Ο τουριστικός λιμένας Ζέας
  10. Το ακίνητο «Ασπρο Λιθάρι Σουνίου (Cape Sounio) έκταση 383.000 τετραγωνικών μέτρων. «Εξαιρούνται οι εκτάσεις του αιγιαλού και της παραλίας που βρίσκονται έμπροσθεν του ακινήτου» όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.
  11. Το ΞΕΝΙΑ Palace στην Ακροναυπλία (επί οικοπέδου 24.900 τετραγωνικών μέτρων), το ΞΕΝΙΑ Amphitrion και το Ξενία Ναυπλίου.
  12. Το ακίνητο Κτήμα Σκάλας Σκοτίνας Πιερίας έκτασης 404.120 τετραγωνικών. Εξαιρείται και πάλι η δασική έκταση και η παραλία.
  13. Το τουριστικό περίπτερο Ξενία Παλαιοκαστρίτσας στην Κέρκυρα
  14. Το Ξενία της Εδεσσας
  15. 29 εκτάσεις γης στη Ρόδο, στη Σιθωνία, στην Πάτρα, στην Γλυφάδα, στην Καλαμάτα, στην Μάνδρα Αττικής κλπ.

thetoc

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.