Νέα έκθεση που εκπονήθηκε από τη Συνομοσπονδία Διεθνών Συνδικάτων (ITUC) παρουσιάζει ποιες είναι οι καλύτερες και ποιες οι χειρότερες χώρες του πλανήτη για να εργάζεται κανείς.

ELLADA ERGASIAΟ οργανισμός περιλαμβάνει επιμέρους συνδικάτα σε 139 χώρες και η τελευταία έκθεση ρίχνει περισσότερο φως στα εργασιακά δικαιώματα των πολιτών του κόσμου.

Στο πλαίσιο κατάρτισης του Global Rights Index 2014, η Συνομοσπονδία αξιολόγησε 97 επιμέρους δείκτες, όπως η δυνατότητα συμμετοχής σε συνδικαλιστικούς φορείς, η πρόσβαση σε νομική προστασία και η προστασία από τη βία.

Η Συνομοσπονδία βαθμολογεί κάθε χώρα σε κλίμακα από το 1 έως το 5, με το 1 να σηματοδοτεί τις βέλτιστες συνθήκες εργασίας.

Η έκθεση δείχνει ότι σε 35 χώρες τουλάχιστον έχουν καταγραφεί περιστατικά φυλάκισης και σύλληψης ως μέτρο καταστολής των αιτημάτων για περισσότερη δημοκρατία, καλύτερους μισθούς, ασφαλέστερες συνθήκες εργασίας και ασφάλεια στην εργασία, αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα της Huffington Post.

Η Δανία είναι η μοναδική χώρα μεταξύ των 139 που πέτυχε άριστη βαθμολογία, δηλαδή τηρεί και τους 97 εξεταζόμενους δείκτες.

Η βαθμολογία για την Ελλάδα δυστυχώς βρίσκεται στο ανώτατο άκρο της κλίμακας.

rating2

Άλλη μία λυπηρή «διάκριση» για τη χώρα μας που καταδεικνύει το βαρύ κοινωνικό φορτίο της οικονομικής κρίσης.

work map small

Πατήστε επάνω στο χάρτη για να τον δείτε σε μεγαλύτερο μέγεθος.

Μπορείτε να διαβάσετε τη σχετική έκθεση της ITUC εδώ.

onmed

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.