Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Η Ελλάδα μία από τις χειρότερες χώρες να εργάζεται κανείς

31 Μαΐου, 2014 by Χρήστος Μίμης

Νέα έκθεση που εκπονήθηκε από τη Συνομοσπονδία Διεθνών Συνδικάτων (ITUC) παρουσιάζει ποιες είναι οι καλύτερες και ποιες οι χειρότερες χώρες του πλανήτη για να εργάζεται κανείς.

ELLADA ERGASIAΟ οργανισμός περιλαμβάνει επιμέρους συνδικάτα σε 139 χώρες και η τελευταία έκθεση ρίχνει περισσότερο φως στα εργασιακά δικαιώματα των πολιτών του κόσμου.

Στο πλαίσιο κατάρτισης του Global Rights Index 2014, η Συνομοσπονδία αξιολόγησε 97 επιμέρους δείκτες, όπως η δυνατότητα συμμετοχής σε συνδικαλιστικούς φορείς, η πρόσβαση σε νομική προστασία και η προστασία από τη βία.

Η Συνομοσπονδία βαθμολογεί κάθε χώρα σε κλίμακα από το 1 έως το 5, με το 1 να σηματοδοτεί τις βέλτιστες συνθήκες εργασίας.

Η έκθεση δείχνει ότι σε 35 χώρες τουλάχιστον έχουν καταγραφεί περιστατικά φυλάκισης και σύλληψης ως μέτρο καταστολής των αιτημάτων για περισσότερη δημοκρατία, καλύτερους μισθούς, ασφαλέστερες συνθήκες εργασίας και ασφάλεια στην εργασία, αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα της Huffington Post.

Η Δανία είναι η μοναδική χώρα μεταξύ των 139 που πέτυχε άριστη βαθμολογία, δηλαδή τηρεί και τους 97 εξεταζόμενους δείκτες.

Η βαθμολογία για την Ελλάδα δυστυχώς βρίσκεται στο ανώτατο άκρο της κλίμακας.

rating2

Άλλη μία λυπηρή «διάκριση» για τη χώρα μας που καταδεικνύει το βαρύ κοινωνικό φορτίο της οικονομικής κρίσης.

work map small

Πατήστε επάνω στο χάρτη για να τον δείτε σε μεγαλύτερο μέγεθος.

Μπορείτε να διαβάσετε τη σχετική έκθεση της ITUC εδώ.

onmed

 

This entry was posted on Σάββατο, 31 Μαΐου, 2014 at 16:29 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply