Η αποτοξίνωση, δεν είναι κάτι το περίπλοκο, ούτε και το δύσκολο και καλό θα ήταν να μην έχει καν ημερομηνία λήξης. Λίγο παραπάνω νερό, πολύ λιγότερο junk food και θα δείτε άμεσα διαφορά στο σώμα, τη διάθεση και τον οργανισμό σας.

APOTO3INOSHΟι αλλαγές των εποχών είναι συνήθως η αφορμή για να ακολουθήσουμε κάποιο πρόγραμμα αποτοξίνωσης και το ίδιο ακριβώς θα συμβεί και φέτος, λίγο πριν μπει για τα καλά το καλοκαίρι.Εάν ωστόσο έχετε συνδυάσει τη λέξη αποτοξίνωση, με πράσινους δύσοσμους χυμούς και καταπίεση, τότε κάτι έχετε καταλάβει λάθος. Η αποτοξίνωση, καθαρίζει τον οργανισμό, επιταχύνει το μεταβολισμό και ενισχύει τη γενική υγεία του σώματος. Λαμβάνοντας υπόψη λοιπόν τους προαναφερθέντες λόγους, καλά θα κάνετε να αλλάξετε οπτική και να αντιληφθείτε τη διαδικασία της αποτοξίνωσης όχι σαν καταπίεση, αλλά σαν την επιλογή να βοηθήσετε τον εαυτό σας να έχει ακόμα καλύτερη φυσική κατάσταση και υγεία.

Πιο συγκεκριμένα, η αποτοξίνωση, δεν είναι κάτι το περίπλοκο, ούτε και το δύσκολο και καλό θα ήταν να μην έχει καν ημερομηνία λήξης. Λίγο παραπάνω νερό, πολύ λιγότερο junk food και θα δείτε άμεσα διαφορά στο σώμα, τη διάθεση και τον οργανισμό σας.

Κόψτε τη ζάχαρη

Το πρώτο βήμα, είναι να μειώσετε σταδιακά, τη ζάχαρη που καταναλώνετε. Η ζάχαρη ενεργοποιεί την έκκριση της ινσουλίνης παραπάνω από το επιθυμητό, με αποτέλεσμα να στραγγίζει το πάγκρεας και –εν τέλει- να εξουθενώνει εσάς. Η ζάχαρη, και μάλιστα η επεξεργασμένη, πέρα από την γλυκιά της γεύση, δεν προσφέρει κάτι ιδιαίτερα θετικό στον οργανισμό, πέρα από τις αυξημένες πιθανότητες εμφάνισης διαβήτη και παχυσαρκίας.

 

Αυξήστε το νερό Πίνετε κάθε πρωί ένα μεγάλο ποτήρι με νερό και χυμό λεμόνι. Το λεμόνι ενυδατώνει, καθαρίζει και ενισχύει τις γαστρεντερικές λειτουργίες, οι οποίες με τη σειρά τους βοηθούν στον καθαρισμό του οργανισμού από τις τοξίνες.

Δραστηριοποιηθείτε

Η καθημερινή άσκηση συνδράμει στην καλή κυκλοφορία του αίματος και του λεμφικού συστήματος. Η τακτική γυμναστική βοηθάει, μεταξύ άλλων, και στη διαδικασία της πέψης, στην απελευθέρωση από το άγχος, «λύνει» τις αρθρώσεις και δυναμώνει το σώμα. Είναι κοινός τόπος, άλλωστε, πως τα άτομα που έχουν εντάξει ενεργά τη γυμναστική στη ζωή τους, έχουν σαφώς λιγότερες τοξίνες στον οργανισμό τους.

 

Πίνετε πολύ τσάιΤο τσάι περιέχει αντιοξειδωτικά, ενυδατώνει και -ακόμα- σας χορταίνει. Πίνετε λοιπόν πολύ τσάι, καθώς μειώνει τις πιθανότητες να σας πιάσει κρίση λαιμαργίας και να καταναλώσετε τις λάθος επιλογές. Τέλος, να θυμάστε πως η καφεΐνη που βρίσκεται στο τσάι είναι πιο «φιλική» στον οργανισμό και καταφέρνει να σας ξυπνάει, χωρίς να προκαλεί το τρέμουλο και τον εκνευρισμό, που προκαλεί ο καφές.

Τρώτε βιολογικά

Μπορεί να το ακούτε από πολλές πλευρές και να το επαναλαμβάνουμε κι εμείς συχνά, γι’ αυτό είναι σημαντικό επιτέλους να αρχίσετε να τρώτε σωστά και βιολογικά. Φροντίστε τα φρούτα, τα λαχανικά, τα όσπρια, η ολική άλεση και οι σπόροι να αποτελούν το μεγαλύτερο ποσοστό στη διατροφή σας. Αποφεύγετε με συνέπεια τις επεξεργασμένες τροφές, που δεν προσφέρουν στον οργανισμό ουσιαστικά τίποτα από τα θρεπτικά στοιχεία που χρειάζεται.

 

Καθαρίζεστε από την ατμοσφαιρική ρύπανσηΗ καθημερινή έκθεση στην ατμοσφαιρική ρύπανση της πόλης και το πλήθος των αλλεργιογόνων του αστικού τοπίου μολύνει τον οργανισμό και, ακόμα και αν δεν ταλαιπωρείστε από αλλεργίες κάθε άνοιξη, θα σας έκανε πολύ καλό να καθαρίζετε καθημερινά, ιδανικά πριν τον ύπνο, τη ρινική κοιλότητα με ειδικό φιαλίδιο και με μπόλικο αλατόνερο.

Ιδρώστε

Ακόμα και αν δεν είστε αθλητικός τύπος και δεν βρίσκετε κανένα είδος άσκησης να σας ενθουσιάσει, ώστε να ιδρώσετε εξασκώντας το, υπάρχει πάντα η λύση της σάουνας και του ατμόλουτρου, που θα σας αποτοξινώσουν, ενώ εσείς απλά θα …κάθεστε.

Κάντε απολέπιση

Φροντίστε το δέρμα σας και βοηθήστε το να καθαρίσει από όλες τις τοξίνες και ακαθαρσίες που εκτίθεται καθημερινά. Καθαρίζετε το πρόσωπό σας κάθε βράδυ, κάνετε 1-2 φορές την εβδομάδα απολέπιση και ιδανικά κάντε απολέπιση και στο υπόλοιπο σώμα.

clickatlife

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.