Μετά την υποβολή της παραίτησης του Φώτη Κουβέλη

ΚΟΥΒΕΛΗΣΗ πρώτη συζήτηση για το μέλλον της Δημοκρατικής Αριστεράς πρόκειται να γίνει σήμερα το μεσημέρι στα γραφεία του κόμματος, μετά την υποβολή της παραίτησης του Φώτη Κουβέλη στα Όργανα. Σε κοινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας και της Εκτελεστικής Επιτροπής τα στελέχη του κόμματος θα προχωρήσουν σε μια αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, αλλά αναμένεται να γίνει συζήτηση και για την εκκρεμότητα στην προεδρία, μία εβδομάδα πριν την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

Μετά την υποβολή της παραίτησης του κ. Κουβέλη οι αντιδράσεις από στελέχη της μειοψηφίας του κόμματος περιορίστηκαν δραστικά. Η συζήτηση αναμένεται να συνεχιστεί στις συνεδριάσεις των κομματικών Οργάνων, αλλά και του συνεδρίου, όποτε και αν γίνει αυτό.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς σε συνέντευξη που παραχώρησε εχθές στον Real FM επανέλαβε την πρόθεσή του να αποχωρήσει από την ηγεσία του κόμματος, σε περίπτωση που κάτι τέτοιο θεωρηθεί απαραίτητο:

«Εάν τα όργανα του κόμματος, αν η Κεντρική Επιτροπή στην οποία θα μιλήσω την προσεχή εβδομάδα, θεωρούν ότι έχω κάνει τόσα λάθη, βεβαίως να κάνουν αποδεκτή την παραίτησή μου»

Παράλληλα ο κ. Κουβέλης επέμεινε πως η πρωτοβουλία του να παραιτηθεί δεν έχει προσχηματικό χαρακτήρα, δεδομένου, όπως είπε, δεν του ζητήθηκε η παραίτησή του ούτε από την εσωκομματική αντιπολίτευση. Σημείωσε πως η κίνησή του αυτή «έχει την ανάληψη ευθυνών, την αυτοκριτική και σε τίποτε δεν συνδέεται με οποιαδήποτε άλλη στόχευση. Η πολιτική μου ηθική δεν μου επιτρέπει την οποιαδήποτε σχεδίαση ερήμην των αξιών που θέλω να υπηρετώ».

Τέλος υπερασπιζόμενος την απόφασή του να μην αποχωρήσει από την ηγεσία της ΔΗΜΑΡ, αλλά να θέση την παραίτηση του στη διάθεση του κόμματος αναφέρθηκε στην εκλογή του από το συνέδριο του κόμματος πριν από μερικούς μήνες με ευρεία πλειοψηφία:

«Είμαι πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, έχω εκλεγεί πριν από 4 μήνες –ανεξάρτητα από το πολύ μεγάλο ποσοστό με το οποίο εξελέγην- και θεώρησα ότι πρέπει να αναλάβω τις προσωπικές μου ευθύνες. Είπα βέβαια, το βράδυ της Κυριακής, ότι με τις συντεταγμένες διαδικασίες και όπως αυτές προβλέπονται από το καταστατικό θα απευθυνθώ στα όργανα. Και αυτό έκανα. Και από κει και πέρα τα όργανα του κόμματος, πάντα με συντεταγμένες διαδικασίες θα αποφασίσουν για την παραίτηση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ»

Ανδρέας Μπελεγρής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.