ΠΛΑΤΑΝΟΣ 2Δράσεις με στόχο την ευρύτερη ενημέρωση και το συντονισμό για την καταπολέμηση της ασθένειας του μεταχρωματικού έλκους που απειλεί με εξαφάνιση τα φυσικά οικοσυστήματα των πλατάνων οργανώνει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας ενόψει και της παγκόσμιας ημέρας περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου.

Οι δράσεις ξεκίνησαν από την Τρίτη (27/5/2014) με επιμόρφωση των δασικών φυτουγειονομικών ελεγκτών των δασαρχείων και των Δ/νσεων δασών Ηπείρου & Δυτικής Μακεδονίας από τον Δρ. Δημήτριο Αβτζή στην αίθουσα συσκέψεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στα Ιωάννινα και ακολούθησε επίσκεψη στην Τύρια Ιωαννίνων, όπου ο Δρ. Παναγιώτης Τσόπελας, του ΕΛΓΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ», Ινστιτούτο Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστηµάτων & Τεχνολογίας Δασικών Προϊόντων παρουσίασε επιτόπου τα μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης της ασθένειας.

Την Τετάρτη (4/5/2014), παραμονή της παγκόσμιας ημέρας περιβάλλοντος, στη 1 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση όλων των εμπλεκόμενων φορέων και αρχών στο διοικητήριο της Αποκεντρωμένης στα Ιωάννινα με θέμα: «Συντονισμός – Ενέργειες πρόληψης & καταπολέμησης της ασθένειας του πλατάνου».

Οι δράσεις θα κορυφωθούν στα τέλη Ιουνίου ,οπότε και θα ξεκινήσει παρουσία του Δρ Τσόπελα, η καταπολέμηση της ασθένειας σε δένδρα που έχουν προσβληθεί στην περιοχή της γέφυρας Τζαρή στην Άρτα και στη συνέχεια στη Γλυκή Θεσπρωτίας.

ΠΛΑΤΑΝΟΣ

ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΗΠΕΙΡΟΥ-ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.