Πλαφόν στις 150 ώρες ανά εξάμηνο βάζει το υπουργείο Οικονομικών στους… εργασιομανείς υπαλλήλους- Διαβάστε τι αλλάζει…

Δημόσιοι υπάλληλοιΑυστηρά έως 150 ώρες μάξιμουμ θα μπορούν να εγγράφουν σαν υπερωρία οι δημόσιοι υπάλληλοι, ανά εξάμηνο, στον στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα, σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών.

Για λόγους ευελιξίας της εργασίας, ανάλογα με τις συνθήκες και τις απαιτήσεις της κάθε υπηρεσίας, ο αριθμός των υπερωριών θα υπολογίζεται πλέον ανά εξάμηνο ώστε, εάν υπερβεί κάποιος εργαζόμενος τις 120 ώρες το α΄ εξάμηνο, τότε αυτές να αφαιρούνται ισόποσα από το β΄ εξάμηνο. Σε καμία περίπτωση όμως δεν πρέπει οι υπερωρίες να υπερβαίνουν συνολικά τις 240 ώρες το έτος.

Παράλληλα, προβλέπεται ότι όσοι εργαζόμενοι στο δημόσιο ανήκουν σε υπηρεσίες που λειτουργούν βάσει νόμου, όλες τις ημέρες του μήνα ή σε δωδεκάωρη ή σε εικοσιτετράωρη βάση, ο αριθμός των καθ’ υπέρβαση της υποχρεωτικής εβδομαδιαίας εργασίας ωρών νυκτερινής, Κυριακών και εξαιρέσιμων ημερών δεν μπορεί να υπερβαίνει τις ενενήντα έξι (96) ώρες κατά το πρώτο και ενενήντα έξι (96) ώρες κατά το δεύτερο εξάμηνο, οι οποίες δύναται να αυξηθούν μέχρι τις εκατόν είκοσι (120) ώρες με ισόποση μείωση των ωρών του δευτέρου εξαμήνου, με πλήρως αιτιολογημένη απόφαση του αρμόδιου για την έκδοση της σχετικής απόφασης έγκρισης υπερωριακής απασχόλησης οργάνου και με ισόποση μείωση των ωρών του δευτέρου εξαμήνου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.