Ο στρατός της Νιγηρίας ισχυρίζεται ότι γνωρίζει που είναι τα κορίτσια που έχει απαγάγει η Μπόκο Χαράμ, αλλά αποκλείει επιχείρηση διάσωσης. Τουλάχιστον 4 στρατιώτες νεκροί σε ενέδρα.

NIGHRIAΜετά από περισσότερο από ένα μήνα που τα «κορίτσια μας», οι περίπου 200 μαθήτριες από τη Νιγηρία, έχουν απαχθεί από την εξτρεμιστική, ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ, ο στρατός της χώρας υποστηρίζει ότι γνωρίζει την τοποθεσία όπου κρατούνται, ωστόσο αποκλείει το ενδεχόμενο να κάνει χρήση βίας.

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της χώρας, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου, πτέραρχος Αλεξ Μπάντε, τόνισε σχετικά: «Τα καλά νέα για τους γονείς των κοριτσιών είναι ότι ξέρουμε που βρίσκονται, αλλά δεν είμαστε σε θέση να σας το πούμε». Και συνέχισε: «Αλλά εκεί που κρατούνται, μπορούμε να κάνουμε χρήση βίας; Δεν μπορούμε να σκοτώσουμε τα κορίτσια μας στην προσπάθειά μας να τα πάρουμε πίσω», είπε.

Νεκροί νιγηριανοί στρατιώτες

Στο μεταξύ, τη Δευτέρα ένοπλοι σκότωσαν τέσσερις στρατιώτες της Νιγηρίας σε ενέδρα που έστησαν κατά μιας στρατιωτικής περιπόλου στην πολιτεία Πλατεάου στα κεντρικά της χώρας. Η ενέδρα των ενόπλων στήθηκε σε περιοχή περίπου 180 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πόλης Τζος, δήλωσε ένας τοπικός αξιωματούχος της κυβέρνησης.

Ο Μπέντελ Νανκουάτ επικεφαλής του τοπικού συμβουλίου της περιοχής όπου έγινε η επίθεση είπε ότι δεν είναι γνωστό αν οι δράστες είναι μαχητές της οργάνωσης Μπόκο Χαράμ ή απλώς ληστές ενώ την επίθεση επιβεβαίωσε και ο εκπρόσωπος του στρατού αρνούμενος όμως να δώσει λεπτομέρειες.

Η Μπόκο Χαράμ έχει διεισδύσει στην πολιτεία Πλατεάου και την περασμένη Τρίτη μαχητές της επιτέθηκαν στην πόλη Τζος πυροδοτώντας μια βόμβα με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 118 άνθρωποι.

thetoc

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.