Πώς προσπαθούν τα μέλη του ευρωκοινοβουλίου να τραβήξουν το ενδιαφέρον της νεολαίας λίγο πριν τις κάλπες (Vids)

happy votingΤα μέλη του ευρωκοινοβουλίου αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια διαφορετική καμπάνια για να προσελκύσουν το ενδιαφέρον της νεολαίας εν όψει εκλογών.

Όπως δημοσιεύει η Wall Street Journal, επιστράτευσαν την ραπ μουσική και τη μόδα που έχει κερδίσει τους νέους της Ευρώπης. Τις φωτογραφίες selfies, ή αλλιώς, τα “αυτοπορτρέτα”.

Στο βίντεο των μελών του ευρωκοινοβουλίου που τιτλοφορείται “Happy Voting”, διάσημοι ράπερ αλλά και ευρωβουλευτές χορεύουν, τραγουδούν και καλούν τους νέους να προσέλθουν στην εκλογική διαδικασία της Κυριακής.

Το βίντεο έχει κάνει θραύση στο YouTube από τις αρχές Απριλίου, όταν έκανε και ντεμπούτο.  Η μουσική είναι το τραγούδι “Happy” του Pharrell Williams.

Το κόμμα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών καλεί τους υποστηρικτές του να τουιτάρουν “selfies” με τον υποψήφιο του κόμματος για την προεδρία της Κομισιόν, Μαρτιν Σουλτς στο hashtag #shulzie.

H συμμαχία των Φιλελεύθερων Δημοκρατών υπόσχεται κι αυτή κάτι ανάλογο καλώντας τους υποστηρικτές της να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό για την καλύτερη φωτογραφία της Ε.Ε (“Ε.Ε selfie”).

Μάλιστα, πραγματοποιήθηκε μουσική βραδιά σε αίθουσα του ευρωκοινοβουλίου, που μεταδόθηκε ζωντανά από το MTV.

Πολλοί ευρωβουλευτές ανέβηκαν στη σκηνή κι άρχισαν να χορεύουν στους ρυθμούς της μουσικής έχοντας στο πλευρό τους ράπερ, οι οποίοι μετέφραζαν τις ιδέες τους σε τραγούδια.

Από το 1979, όταν ξεκίνησε η διεξαγωγή των ευρωεκλογών, τα ποσοστά συμμετοχής των Ευρωπαίων ψηφοφόρων βαίνουν μειούμενα. Στις εκλογές του 2009, η συμμετοχή ήταν μόλις 43%.Απ΄αυτούς , μόλις το 29% των ψηφοφόρων κάτω των 25 ετών, προσήλθαν στις κάλπες. Για το λόγο αυτό, οι εκπρόσωποι των μεγάλων κομμάτων του ευρωκοινοβουλίου, αποφάσισαν να αφήσουν για μία νύχτα την γλώσσα της διπλωματίας και να υιοθετήσουν τη γλώσσα του χιπ χοπ.

news247

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.